Nakon katastrofalne igre protiv Argentine evo što Hrvatskoj treba za prolazak u četvrtfinale. Nije lako, ali…

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izgubila je susret 2. kola skupine II drugog kruga Svjetskog prvenstva u Egiptu od Argentine sa 19-23 (12-12) i time praktički izgubila izglede za prolazak u četvrtfinale.

Početak utakmice za “kauboje” bio je kao iz najgore noćne more. Nakon šest minuta gubili smo 0-5. Tek u 11. minuti smo zabili prvi gol, A strijelac je bio Ivan Čupić.

Nakon 15 minuta Argentinci su vodili 7-2, ali onda su se stvari ipak pokrenule zabijamo četiri gola u nizu i u 19. minuti dolazimo na minus jedan  6-7. Još jednom su se Argentinci odvojili, u 22. minuti vode 10-7.

No, u završnici poluvremena ipak uspijevamo dohvatiti Argentince zahvaljujući Ivanu Čupiću, koji je zabio sedam golova, od čega četiri iz sedmerca.  I na odmor se odlazi sa 12-12.



Golom Mamića početkom nastavka Hrvatska je povela sa 13-12. Nažalost, pokazat će se da je to bilo jedino vodstvo Hrvatske na čitavoj utakmici. Nakon polovice drugog poluvremena zaostajali smo samo 15-17, ali zahvaljujući obranama Ivana Pešića. U 46. minuti imali smo sedmerac, ali ovaj puta Čupić nije bio precizan.

Duvnjak u 53. minuti zabija za 16-19, ali to je je bio zadnji tračak nade. Tada smo već igrali sa sedam igrača u polju i bez vratara u fazi napada. Argentinci su takvu taktiku kažnjavali pogocima u praznu mrežu, primili smo tri pogotka na prazan gol i u 55. minuti Argentinci imaju vodstvo 22-17 i to je bio kraj.

Hrvatska je tako ostala na pet bodova, jednim manje od vodeće Danske, koja ima i utakmicu manje, te druge Argentine. Četvrti Katar, koji je u prvom susretu dana u ovoj skupini svladao Bahrein sa 28-23, ima četiri boda. Na dnu su Japan s jednim i Bahrein bez bodova. U posljednjem susretu 2. kola ove skupine favorizirana Danska igra protiv Japana.

U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Danske, dok će Argentina igrati protiv Katara. Hrvatska bi za prolazak u četvrtfinale trebala prvo pomoć Katara koji bi trebao svladati Argentinu, a zatim i svladati branitelja naslova.

Komentari