Nakon 11 mjeseci Vatreni igraju doma. Ovo su upute kako se navijači moraju ponašati na stadionu

Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon 11 mjeseci pauze hrvatska nogometna reprezentacija će u nedjelju u Zagrebu protiv Švedske ponovo igrati pred svojim navijačima.

Posljednji put “Vatreni” su igrali u Hrvatskoj u studenom prošle godine protiv Gruzije u prijateljskom susretu igranom u Puli. Susret se igrao pred 5.000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina, a Hrvatska je pobijedila sa 2-1.

Ovoga puta okolnosti su posve drugačije. Koronavirus je “zarobio” cijeli svijet, pa će se hrvatsko – švedski okršaj na stadionu Maksimir igrati u “novoj stvarnosti”.

Zbog ograničenja Europske nogometne federacije (UEFA) uvjetovanih pandemijom koronavirusa, ali i oštećenjima na stadionu Maksimir nastalih u potresu, broj ulaznica puštenih u prodaju je 7.011.



U prodaju su puštene ulaznice za Zapad i Sjever, dok su istočna i južna tribina zatvorene.

Zbog posebnih epidemioloških mjera na tribinama, jedna osoba može kupiti isključivo dvije ulaznice.

HNS je upozorio navijače da će pri ulasku na stadion redari provjeravati točnost osobnih podataka na ulaznicama te kako će navijačima koji pokušaju ući na stadion s ulaznicom na drugo ime ulaz biti onemogućen. Stoga upozoravaju navijače da ne kupuju ulaznice na “crnom tržištu” s drugim podacima na ulaznici.

Gledatelji su obvezni nositi zaštitnu masku za lice koja prekriva njihova usta i nos cijelo vrijeme dok se kreću u krugu stadiona (dok čekaju u redu za ulaz na stadion ili u redu za posluživanje hrane i pića ili u redu za WC, dok ulaze na stadion, dok se kreću po tribinama do svoga mjesta i prilikom bilo kakvog drugog kretanja po stadionu). Međutim, kad sjednu na svoje mjesto trebaju skinuti masku s lica.

HNS je poručio da gledatelji sjede na mjestima koja su im dodijeljena, čime se osigurava fizička udaljenost između svih sjedala za koja su ulaznice izdane.

Preporučuje se redovita dezinfekcija ruku sredstvom za dezinfekciju koje će biti dostupno na stadion, izbjegavanje gužvi i boravljenja u skupinama od više osoba, preuzimanje i korištenje aplikacije za praćenje kontakata, te korištenje beskontanih načina plaćanja.

Pozitivni na koronavirus unutar 10 dana ne smiju doći na utakmicu,  kao ni ako su u posljednjih 14 dana bili u bliskom kontaktu s nekim tko je imao pozitivan test na SARS-CoV-2.

Nositelji ulaznica moraju potvrditi i da su svjesni i obaviješteni o svim rizicima povezanim s trenutačnom pandemijom.

Komentari