Najstariji igrač još uvijek ne misli okačiti kopačke o klin: Bivši Dinamovac pronašao novi klub

bet365 / Twitter

Već godinama Japanac Kazuyoshi Miura je najstariji profeisonalni nogometaš koji nastupa za prvoligaša. Miura je potpisao ugovor s Yokohamom na jednu godinu, a zvuči nevjerojatno da će 26. veljače napuniti 53. godine.

Japanac je nastupao i za Dinamo 1999. godine, a Dinamo je te sezone osvojio HNL. Tom je prilikom upisao samo 12 utakmica, ali nije se upisao u strijelce.

U Italiji je nosio dres Genoe, a nastupao je i u Brazilu i Autsraliji. Miura je ukupno odigrao 661 klupsku utakmicu i zabio 187 golova. Dres reprezentacije Japana nosio je 89 puta, a postigao je 55 pogodaka.

Miura je profesionalnu karijeru započeo davne 1986., a ovo mu je već 35 sezona u nizu kako se bavi profesionalnim nogometom. Zaigrao je u doba kada je Maradona proglašen najboljim igračem na Svjetskom prvenstvu, a igra i u eri Kyliana Mbappea koji je 2018. godine s 19 godina postao najmlađi strijelac na Svjetskom prvenstvu i proglašen najboljim mladim igračem na prvenstvu.



Jedan san mu je ostao neostvaren – nikad nije zaigrao na Svjetskom prvenstvu. Bio je izvrstan u kvalifikacijama 1994. godine, ali Japan nije izborio plasman. Četiri godine poslije, zabio je čak 12 golova u kvalifikacijama, ali tadašnji izbornik Takeshi Okada nije ga poveo u Francusku. Tada je Japan bio u skupini H s Hrvatskom, a brončani Vatreni slavili su rezultatom 1-0 pogotkom Davora Šukera.

Komentari