Najskuplji vatreni bio zaražen koronavirusom?!

Prvi službeni slučaj koronavirusa u Italiji zabilježen je 21. veljače, no napadač Intera Romelu Lukaku bacio je novo svjetlo na ovu priču.

Lukaku je tijekom intervjua koji je preko Instagrama dao Kat Kerkhofs, belgijskoj TV novinarki i supruzi Napolijevog napadača Driesa Mertensa iznio neke nevjerojatne informacije.

Tvrdi da se u siječnju puno igrača Intera razboljelo i da su imali simptome koronavirusa.

“Imali smo slobodan tjedan u prosincu nakon čega smo se vratili i kunem se da je 23 od naših 25 igrača bilo bolesno. Ne šalim se. Igrali smo protiv Cagliarija i nakon otprilike 25 minuta jedan od naših defenzivaca morao je napustiti teren. Nije mogao nastaviti i gotovo se onesvijestio,” rekao je Lukaku.

Nogometaš kojeg Lukaku spominje je Milan Škriniar koji je u toj utakmici koja se igrala 26. siječnja odigrao samo 17 minuta. Zamijenjen je, a objašnjenje je bilo da je osjetio vrtoglavicu i nije se sasvim oporavio od gripe.

“Svi su kašljali i imali groznicu. Kad sam se zagrijavao, osjećao sam se puno toplije nego inače. Godinama nisam patio od groznice. Nikada nismo radili testiranja i nećemo sigurno znati jesmo li bili zaraženi koronom,” dodao je Lukaku.

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović nije igrao u tom susretu, a objašnjenje je bilo da je ozlijedio gležanj. A zanimljivo da je Brozović, koji je trenutačno naš najskuplji nogometaš čija se vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura, čak šest tjedana proveo u karanteni.

Naime, 8. ožujka je odigran derbi Juventusa i Intera (2:0) nakon čega je prekinuto prvenstvo jer je stigao pozitivan nalaz Danielea Ruganija. Brozović je zatim dva tjedna proveo u karanteni u Italiji, a onda došao kući u Hrvatsku. U Lijepoj Našoj opet je morao u izolaciju dva tjedna. Nakon toga je pozvan na pripreme Intera, a kada je došao u Italiju opet je 14 dana bio izoliran, piše Večenji list.

 

Komentari