NADAL: Nikad nisam vjerovao da ću opet biti konkurentan s 36 godina

Facebook

– Vrlo je teško opisati kako se osjećam, kazao je španjolski tenisač Rafael Nadal koji je 14. put u svojoj karijeri osvojio Roland Garros, nakon što je u finalu za dva sata i 20 minuta pobijedio Norvežanina Caspera Ruuda sa 6-3, 6-3, 6-0.

– To je nešto za što nikad nisam vjerovao da ću opet biti konkurentan s 36 godina, na najvažnijem terenu u karijeri i da ću ponovo igrati u finalu, rekao je nakon pobjede.

Sjajnom Španjolcu je to bilo 14. finale na pariškom Grand Slamu i rekordna 14. pobjeda. Ukupno rekordni 22. Grand Slam naslov, a sada ima dva više od najbližih pratitelja Švicarca Rogera Federera i Srbina Novaka Đokovića.

Federer ove godine zbog ozljede nije nastupio u Parizu, dok je Đoković ispao u četvrtfinalu, upravo od Nadala.



Španjolac je postao i najstariji pobjednik Roland Garrosa u Open eri, do titule je stigao s 36 godina oborivši rekord sunarodnjaka Andresa Gimena koji je 1972. godine osvojio Roland Garrosu s 34 godine.

Također, Nadal je prvi put u svojoj karijeri u istoj sezoni osvojio Australian Open i Roland Garros.

– Hvala svima ovdje u Parizu. Bilo je nevjerojatno igrati ovdje. Ne znam što će biti u budućnosti. Ali dat ću sve da mogu nastaviti. Za mene je nevjerojatno igrati ovdje uz vašu nevjerojatnu podršku, poručio je Španjolac.

Norveški tenisač je čestitao Nadalu poželjevši mu sreću u nastavku karijere.

– Ovo je prvi put da sam ovdje. Prva stvar je najvažnija, a to je čestitati Rafi. Ovo ti je 14. titula ovdje, 22. Grand Slam, ti su veliki prvak, kazao je 23-godišnji Norvežanin.

Za Ruuda je ovo bilo prvo Grand Slam finale, a do sada nikada nije prošao dalje od četvrtog kola na nekom od četiri najveća svjetska turnira.

Iako do sada nisu igrali jedan protiv drugog, Španjolac i Norvežanin se dobro poznaju, jer Ruud od 2018. godine trenira u Nadalovoj akademiji na Mallorci.

– Zahvaljujem tebi Rafa, tvojoj obitelji, timu i akademiji što ste me prihvatili širom otvorenih ruku. Nadam se da ćeš nastaviti još neko vrijeme, dodao je Ruud koji će od ponedjeljka biti šesti tenisač svijeta.

– Ovo je za mene bilo sjajno iskustvo. Svaki put sam igrao pred više od 10.000 navijača. Bili ste divni, veliko vam hvala, to je inspiracija za mene. To mi daje motivaciju da se vratim iduće godine, poručio je mladi Norvežanin.

Komentari