Nadal kritizirao srpske navijače zbog ponašanja

Pixabay

Ponajbolji svjetski tenisač Rafael Nadal, koji je u nedjelju sa Španjolskom izgubio u finalu ATP kupa od Srbije, kritizirao je srpske navijače tvrdeći da su se neprimjereno ponašali prilikom meča u Sidneyu.

“Ja sam već bio doživio neke epizode s nekima od tih navijača. To su fanatici…to nisu Australci“, rekao je Nadal. Dok je u prvom setu gubio s 2-5 od srbijanskog tenisača Novaka Đokovića požalio se sucu na dobacivanja iz publike te je ljutit sjeo na klupu.

“Neki dolaze na mečeve s više supstanci u tijelu nego bi trebali te ne razumiju baš ovaj sport. Ja volim kada se podržava svog igrača i svoju zemlju, to je lijep dio sporta, no također je potrebno poštivati protivničkog igrača”, izjavio je Nadal.

Đoković je pobijedio Nadala sa 6-2 i 7-6 čime je izjednačio ukupni rezultat Srbije i Španjolske na 1-1. Za odlučujući meč parova Španjolci su napravili promjenu pa su Nadala zamijenili Felicianom Lópezom. Srbija je pobijedila u tom meču i s ukupnim rezultatom 2-1 osvojila prvo izdanje ATP kupa.



Komentari