Na G1 turniru u Sarajevu splitski Marjan osvojio pet medalja

Devet članova splitskog Marjana nastupilo je u Sarajevu na G1 turniru u jakoj konkurenciji s brojnim osvajačima svjetskih i europskih, ali i olimpijskih odličja.

S obzirom na pandemiju koronavirusa i manji broj natjecanja većina sportaša koja želi na olimpijske igre u Pariz ne propušta priliku za bodovima koji bi mogli biti ključni u borbi za olimpijsku vizu.

Olimpijac iz Tokya Ivan Šapina upisao je i petu medalju na petom G1 turniru nakon što se vratio s olimpijskih igara. Zlatnom medaljom u Bosni i Hercegovini dohvatio je novih deset bodova za olimpijske rang liste. Ukupno je upisao pet finala na pet turnira, zlatne medalje osvojio je u Sarajevu i Podgorici dok je srebro uzeo na Dutch openu, Polish openu i Albanija openu.

 



Do zlata je stigla i Paula Antunović koja je s tri pobjede potvrdila dobru formu na kraju 2021. godine.

Brončana odličja pripala su Dariji Zeljko, Josipu Biliću Pavlinoviću i Leonu Glasnoviću, a svakako vrijedi istaknuti mladog Bilića Pavlinovića koji je u svom premijernom nastupu na seniorskom G1 turniru pobijedio aktualnog svjetskog viceprvaka, Brazilca Martinsa Soaresa.

Komentari