Na Europskom prvenstvu rukometašica Danska je pobijedila Španjolsku

Twitter

Na Europskom prvenstvu rukometašica u Danskoj u nedjelju su bila na rasporedu dva susreta u skupini I. Danska je pobijedila Španjolsku sa 34-24, dok je Crna Gora porazila Švedsku sa 31-25.

Danska je ovom pobjedom ostala u igri za polufinale jer će u zadnjem kolu igrati s vodećom Rusijom za kojom zaostaje jedan bod.

Domaću ekipu do pobjede su predvodile Mia Rej Bidstrup sa šest golova i Trine Jensen s pet golova. Kod Španjolki najefikasnija je bila Alicia Fernandez sa četiri pogotka.

U prvom današnjem susretu Crna Gora je pobijedila Švedsku 31-25 ostvarivši prvu pobjedu u drugom krugu natjecanja. No, Crnogorke, poput Švedske i Španjolske, više nemaju šanse za prolazak u polufinale.



U pobjedničkim redovima najefikasnija je bila Jovanka Radičević sa 11 golova, a kod Šveđanki Linn Blohm sa osam golova.

Uoči zadnjeg kola na ljestvici vode Rusija i Francuska sa po sedam boodva, dok je Švedska treća sa šest bodova. Od ove tri ekipe, dvije će izboriti plasman u polufinale.

U zadnjem kolu, u utorak se sastaju Crna Gora – Španjolska, Francuska – Švedska i Danska – Rusija.

Dodajmo kako je u skupini II polufinale izborila Norveška, a za drugo mjesto u direktnom sudaru u utorak u 18:15 sati borit će se Hrvatska i Njemačka. Našim rukometašicama odgovara i remi.

Komentari