Na Europskom prvenstvu ostale su četiri reprezentacije: Evo što nas čeka

screenshot

U utorak od 21 sat počet će polufinala Europskog nogometnog prvenstva u kojem će se sastati Italija i Španjolska te Engleska i Danska. Tko će proći u finale bit će jako zanimljivo pratiti.

Italija vs Španjolska

U prvom četvrtfinalnom paru vidjeli smo možda i na papiru najjači okršaj dosadašnjeg prvenstva. U nogometnom spektaklu između Belgije i Italije, Talijani su se pokazali kao bolja momčad te su golovima Barelle i Insignea došli do 2:0, a tek je iz penala Romelu Lukaku smanjio rezultat.

Italija će ići na hrvatske krvnike iz Španjolske koji su nakon 90 minuta ponovno odigrali neriješeno, ovaj put sa Švicarsko, a ovaj put se došlo i do jedanaestaeraca. Do tada jedini su strijelci bili Švicarci, ali je uz Xherdana Shaqirija, Dennis Zakaria zabio autogol.

U izvođenju jedanaesteraca Švicarci ipak nisu imali dovoljno sreće kao protiv Francuske jer su promašili čak tri od četiri penala čime je Španjolska izborila polufinale. Švicarski golman Yann Sommer je, nakon obranjenog penala Mbappeu, penal obranio i Rodriju, a Busquets je pogodio stativu, ali to danas ipak nije bilo dovoljno.



Engleska vs Danska

Totalno jednosmjernu utakmicu vidjeli smo u Rimu između Ukrajine i Engleske gdje ih je Engleska dvama pogotcima Kanea te jednim Maguirea i Hendersona isprašila s čak 4:0. Što se tiče igre, Engleska nije bila toliko dominantnija, ali su imali više konkretnosti u završnici te su zasluženo prošli dalje.

U utakmici za koju su mnogi opravdano smatrali da je najslabija četvrtfinalna Danska je s 2:1 pobijedila Češku i tako još jednom potvrdila da su najbolja priča prvenstva. Nakon što im se nakon samo jednog poluvremena na Euru ozljedio najbolji igrač i vođa Christian Eriksen te nakon što im u prve dvije utakmice lopta nije htjela u gol, ipak su smogli snage za izboriti nevjerojatno polufinale.

U ovoj utakmici pobijedili su Češku s 2:1, a već nakon prvih 45 minuta bilo je 2:0 nakon što su golove zabili Delaney i Dolberg. Do kraja je rezultat samo uspio smanjiti još jedan hrvatski krvnik, Patrick Schick, ali na tome je i ostalo i Danska će imati priliku igrati veliko finale prvip put nakon slavne titule 1992.

 

Komentari