Može li Lovrenov Liverpool probiti obranu Atletica? PSG će se za prolaz dalje boriti pred praznim stadionom

ESPN FC / Twitter

U srijedu navečer s početkom u 21 sati počinju uzvratni ogledi osmine finala Lige prvaka. PSG na Parku prinčeva dočekuje Borussiju iz Dortmunda, a Liverpool će pred domaćom publikom tražiti prolaz protiv Atletico Madrida.

Utakmica bez publike

Borussija Dortmund slavila je protiv Parižana u prvom susretu rezultatom 2-1. PSG će na domaćem stadionu pokušati osigurati prolaz, ali upitno je mogu li večeras računati na Kyliana Mbappea, jednog od ponajboljih pojedinaca u redovima pariške momčadi. Pod upitnikom je i Thiago Silva, a zaigrati neće ni Marco Verratti. S druge strane, Borussija ne može računati na Marca Reusa i Thomasa Delaneya.

Mogući sastavi:

PSG: Navas; Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Di María, Paredes, Gueye, Neymar; Cavani, Mbappé



Borussia Dortmund: Bürki; Zagadou, Hummels, Piszczek; Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro; Sancho, Haaland, Brandt

U središtu pažnje je još jedan problem koji će zasigurno narušiti atmosferu. Utakmica na Parku prinčeva igrat će se bez gledatelja zbog globalne epidemije koronavirusa.

“U skladu s mjerama koje je u nedjelju navečer donijelo vijeće za obranu, odlučili smo kako će se utakmica PSG – Borussia igrati bez gledatelja”, objavila je pariška policija.

“Navijači i vlasnici sezonskih ulaznica uskoro će biti upoznati s načinom na koji ćemo im nadoknaditi troškove u ovom slučaju”, objavio je PSG.

Atletico ima minimalnu prednost

Liverpool će na svom Anfieldu ugostiti Atletico Madrid koji će braniti minimalnu rezultatsku prednost. U prvoj utakmici Atletico je poveo u 4. minuti golom Saula, a rezultat je do kraja utakmice ostao nepromijenjen.

Izabranici Jurgena Kloppa pokušat će preokrenuti rezultat i izboriti plasman u četvrtfinale elitnog europskog nogometnog natjecanja. Ipak, ne treba zaboraviti da je Atletico uvijek neugodan protivnik, osobito zbog čvrstog stila igre, a i defanzivni posao uvijek obavljaju na visokoj razini. Ostaje za vidjeti hoće li Kloppov napad uspjeti probiti obrambenu liniju gostiju.

Mogući sastavi:

Liverpool: Adrián; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané

Atletico Madrid: Oblak; Trippier, Savić, Felipe, Renan Lodi; Saúl Ñíguez, Partey, Koke, Vitolo; João Félix, Correa

Ono što može oraspoložiti Diega Simeonea i njegovu momčad jest pad forme u Liverpoolu. Nakon poraza od Atletica, Liverpool je doživio i prvi ligaški poraz od Watforda (3-0), a zatim je ispao i iz FA kupa nakon poraza od Chelseaja (2-0). Nakon ovih poraza, navijači Liverpoola su na društvenim mrežama posebno kritizirali našeg Dejana Loverna te je njegov nastup upitan. U svakom slučaju, očekuje nas uzbudljiv susret.

Komentari