Modrić: Definitivno zaslužena pobjeda

Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatska je bila nadmoćna tijekom cijele utakmice o čemu svjedoči i statistika od 19 udaraca Hrvatske prema ruskim vratima od čega pet unutar okvira. Rusi su imali tek dva pokušaja i nijedan nije natjerao hrvatskog vratara na intervenciju.

– Definitivno zaslužena pobjeda, nametnuli smo naš ritam, šteta šo nismo prije zabili, ovako smo na kraju postigli sretan gol, rekao je kapetan Vatrenih Luka Modrić za Novu TV nakon pobjede nad Rusijom i plasmana na Svjetsko prvenstvo.

– Bili smo svi danas jako strpljivi, vjerovali smo do zadnjeg trena, zaslužili smo ovaj autogol. dodao je Modrić.

Pobjedom protiv Rusije, Hrvatska je izborila šesti nastup na svjetskim prvenstvima. Hoće li nas Modrić predvoditi u Katru?



– Ne znam što se mora dogoditi da ne odem na SP, sretni smo što smo tamo, imamo godinu dana uživanja i priprema.

– Dali smo sve što je u našoj moći, posebno ovdje pred našim navijačima. Pozitivna je energija bila u svlačionici, vjerovali smo da ćemo zabiti gol i na kraju su ga oni zabili, rekao je Josip Juranović nakon utakmice.

Što možemo očekivati od Hrvatske na SP-u?

– Hrvatska raste iz utakmice u utakmicu, i na svjetskom prvenstvu bit ćemo pravi, atmosfera je bila savršena.

– Definitivno zasluženo, od prve minute pokazali smo inicijativu, vjeru, borbenost na ovako teškom terenu nismo dali ni sekunde odmora Rusima, rekao je Dejan Lovren te naglasio kako su uvjeti za igru bili na rubu regularnosti:

– Užasno je bilo, čim smo vidjeli one prve dvije lopte u drugom poluvremenu zapitali smo se što je ovo, ali nismo stali. Hvala navijačima, po ovakvom užasnom vremenu su nas bodrili.

Istaknuo je naš stoper kako reprezentativci vole sebi otežati posao:

– Mi smo ekipa koja sama sebi komplicira život pa u zadnjoj utakmici sve rješavamo, ja vjerujem u ovu ekipu i kada nas svi guraju na dno onda smo najjači.

Komentari