Mladi Ukrajinac novi član Evertona: Premier liga mi je oduvijek san

B/R Football / Twitter

Ukrajinski 22-godišnji reprezentativac Vitalij Mikolenko novi je igrač engleskog premierligaša Evertona s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2026., a stigao je iz kijevskog Dinama.

Mikolenko je branič koji uglavnom igra na lijevom boku, a klub iz Liverpoola nije otkrio koliku je odštetu platio da bi ga u ovom zimskom prijelaznom roku doveo u svoje redove. Prema napisima britanskih medija radi se o iznosu oko 23,5 milijuna eura.

Za ukrajinsku seniorsku reprezentaciju je sakupio već 21 nastup, dok je u dresu Dinama odigrao 132 utakmice. Debitirao je za momčad iz Kijeva 2016. kad mu je bilo samo 17 godina.

 



– Imam 22 godine, ali ne osjećam se kao dječarac. Imam iskustvo igranja na europskoj razini i nadam se da ću nastaviti svoj igrački napredak. Oduvijek sam sanjao o igranju u Premier ligi. Nogomet je rođen u Engleskoj i mislim da ću se dobro uklopiti sa svojim načinom igre, izjavio je Mikolenko za klupski televizijski kanal.

Ukrajinac je šesti nogometaš koji je stigao u Everton otkako je na mjesto menadžera stigao Rafa Benitez, a očekuje se da bi trebao zamijeniti Lucasa Dignea za kojeg su interes pokazali Brighton i Chelsea.

Komentari