Mladi napadač Belupa presudio svom bivšem klubu i dobio poziv izbornika Bišćana

Nedjeljna pobjeda Slaven Belupa nad Hajdukom (3:2) presudila je Jensu Gustafssonu, a Hajduk ostavila u nelagodnom položaju s četiri utakmice bez pobjede. S druge je strane neočekivani trijumf probudio uspavanu momčad Slaven Belupa, a pogotkom i asistencijom inicirao ga je bivši omladinac Hajduka Marin Laušić. Nagrada za odličan nastup poziv je Igora Bišćana.

Na popisu koji je danas objavio izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan našlo se jedno iznenađujuće ime koje je do jučer bilo izvan svih kombinacija. Riječ je o napadaču Slaven Belupa Marinu Laušiću (20) koji je u nedjelju briljirao i široj javnosti se prikazao sjajnom izvedbom u pobjedi protiv Hajduka. Bišćan je birao između nekoliko imena, a sjajna Laušićeva partija riješila je njegove nedoumice pa ga je odlučio prvi put pozvati u mladu reprezentaciju.

Mladi igrač Slaven Belupa odigrao je tek šest utakmica prvoligaškog nogometa, a ovaj poziv mu je uz jučerašnju utakmicu sjajno usmjerio karijeru:

“Malo mi je žao Hajduka, ali sretan sam radi nas, jer ovo nam je izrazito trebalo! Preponosan sam i prezadovoljan. Svatko ima svoj put, netko će se probiti u prvu momčad Hajduka, netko poput mene stići preko Solina u Slaven, a evo i primjera Kristijana Lovrića koji je donedavno igrao drugu i treću ligu. Ako vjeruješ u sebe, vratit će ti se”, rekao je Laušić.



Slaven je ovom pobjedom odmaknuo od začelja, ostavio Dragovoljac s tri boda zaostatka, ali pred Farmaceutima je teška borba, svjestan je toga i novi reprezentativac:

“Sad kad smo dobili Hajduk i Dinamo, trebamo početi pobjeđivati u susretima s Istrom, Lokomotivom. Znam da su za Slaven i ranijih godina takve utakmice znale predstavljati problem, ali mislim da ćemo to u ovoj atmosferi promijeniti, početi skupljati bodove i osigurati ostanak”, naglasio je.

Komentari