Mladi hrvatski tenisač osvojio naslov u juniorskim parovima na Roland Garosu

Foto: Hina

Mladi hrvatski tenisač Mili Poljičak je s Litavcem Edesom Butvilasom osvojio naslov u juniorskim parovima na Roland Garosu nakon što su u subotu u finalu sa 6-4, 6-0 pobijedili Peruance Gonzala Buena i Ignacia Busea.

Poljičak i Litavac Butvilas su na ovom turniru bili prvi nositelji.

Poljičak je tako postao četvrti Hrvat koji je osvojio juniorski Roland Garros u konkurenciji parova, Prije njega to je uspjelo 1999. Lovri Zovku koji je igrao u paru s Gruzijecem Iraklijem Labadzijem, zatim su 2009. godine pobjednici bili Marin Draganja i Dino Marcan.

Također, 17-godišnji Splićanin je ukupno šesti Hrvat koji je osvojio neki juniorski grand slam naslov u paru. Goran Ivanišević i Talijan Diego Nargiso su 1987. osvojili US Open, a Mate Pavić i Britanac George Morgan su 2011. sovojili Wimbledon.Danas poslije podne u finalu muških parova igrat će Ivan Dodig i Amereikanac Austin Krajicek protiv Nizozemca Jeana Royera i Salvadorca Marcela Arevala. Dodig će tako pokušati doći do svog drugog Roland Garrosa u parovima – prvi put je to učinio s Brazilcem Marcelom Melom 2015.godine

 

Komentari