Mislili ste da je auto zagrebačkih tablica u Splitu stradao zbog svojih registracija? Za sve je odgovoran baseball, a sličnih iskustava imao je i Mate Rimac

Prethodnih dana govorilo se kako je u Splitu razbijen osobni automobil zagrebačkih registracija samo zato što je iz Zagreba. Međutim, istina je malo drukčija.

Par dana nakon te nezgode saznalo se da je automobil razbijen potpuno slučajno i to za vrijeme jednog treninga baseballskog kluba “Nade” iz Splita nakon što je jedan od igrača udario s palicom lopticu preko ograde.

Kako se treninzi i utakmice tog kluba održavaju na Starom placu koji je smješten u samom centru Splita, ne treba govoriti koliko je tamo automobila parkirano. Da stvar bude još gora, parking je napravljen točno iza ograde prema kojoj baseballaši udaraju loptice.

Pošteni igrači baseballa



Ovo nije prvi put da je neki automobil tako stradao, a splitski baseballaši se uvijek ponude da će platiti štetu ukoliko to vlasnik želi. Naravno, nije ni to jednostavno jer se samog vlasnika automobila ne može uvijek lagano naći.

Svoju izjavu dao je i Sergije Vujnović, inače tajnik ovog kluba koji je pojasnio što se zapravo dogodilo: “‘Prvo smo otišli u policiju i pitali je li se to dogodilo za vrijeme našeg treninga. Staklo na autu je razbijeno između 11 i 13 sati i pitao sam svoje momke na treningu jesu li što čuli.”

“Rekli su da je nešto bubnilo, ali nisu ništa vidjeli. Čovjek u kućici na parkingu je navodno već rekao oštećenom da je vjerojatno bila bejzbol loptica, no problem je bilo što nije nađena jer je možda ispala pored auta i netko je uzeo. Tako da vjerojatno nije bilo dokaza.”

Pomogao i Mate Rimac

“Kako baseball loptica ne bira gdje će pasti, tako je prije nekoliko godina u sličnoj situaciji bio i sam Mate Rimac: ‘Prije 2-3 godine u sličnoj situaciji našao se Rimac s prijateljem koji je imao Audi. Isto je bilo razbijeno staklo. Mi smo baš igrali službenu utakmicu, ali stvar je bila u tome da tada nismo ni imali osiguranje.”

“Auto skupo, a mi siromašan klub. I kako ćemo nadoknadit štetu, pa smo predložili kasko osiguranje i onda se on nasmijao i kroz smijeh reče „ma ajde biži, šta ćemo se natezat, još će me molit da im budem sponzor“. Ali evo, Rimac je barem u tome bio sponzor bejzbol kluba Nada, jer nije tražio da mu platimo staklo, pa mu ovim putem zahvaljujemo”

Komentari