Milun i Kolak završili nastup na Svjetskom prvenstvu

U četvrtak su dvojica hrvatskih boksača ušli u ring beogradske Štark Arene i, na žalost, obojica su završili s nastupom na Svjetskom prvenstvu.

Bolniji je poraz Marka Miluna koji se spremao i vjerovao u najviši plasman na Svjetskom prvenstvu, no umjesto toga naš prvak i jaki adut u superteškoj kategoriji +92 kg zaustavljen je na prvom koraku. Milun je jednoglasnom odlukom izgubio meč osmine finala od opasnog mladog Turčina Berata Acara.

U dramatičnom meču, nakon izjednačene prve runde (3-2 u korist Acara), u kojoj se vidjelo da Milun želi što prije nestrpljivo završiti meč, na početku druge zanemario je taktiku i jurnuo što prije slomiti Turčina. Ovaj je brzo kaznio Milunovu nestrpljivost i nepažnju na izlascima iz klinča.

Nakon desetak sekundi druge runde Milun je prvi put neoprezno naletio na široki Turčinov kroše na izlasku iz klinča i pokleknuo, a do kraja prve minute i drugi put sudac u ringu brojao je, tada i nepotrebno, Marku nakon kratke međusobne razmjene udaraca.



Naš prvak oporavio se do polovice runde, ukrotio agresivnog Acara, preuzeo kontrolu, a u finišu plasirao seriju udaraca za brojanje Acaru koji je posustao u snazi, no Milun ga nije uspio dovršiti, pa ni poništiti prednost Turčina koji je drugu rundu uvjerljivo dobio 5-0.

Treća runda iscurila je u stalnim prekidima, obojici je ponestalo snage, a Milun je morao svom silinom napasti i pokušati preokrenuti meč. Tražio je razorni završni udarac, brzao i nije uspio slomiti čvrstog Turčina, a primao je i opasne kontre i suci su jednoglasno Azara proglasili pobjednikom.

Nažalost, Milun je prerano završio nastup na Svjetskom prvenstvu, od silne želje previše je srljao i ulazio u blisku borbu u kojoj se Turčin bolje snalazio i iskoristio je Milunove slabosti.

Najlakši hrvatski predstavnik Filip Kolak (do 57 kg) u osmini finala je izgubio od sjajnog bugarskog Kubanca Javiera Ibaneza Diaza prekidom u posljednjoj minuti druge runde, a unaprijed se znalo tko je veliki favorit u ovom meču.

Reprezentativac u pero kategoriji nije se mogao oduprijeti silovitim serijama i brzim kombinacijama odličnog Kubanca koji je svjetsku klasu dokazao u prvoj rundi. Na isteku runde japanski sudac u ringu prvi put je brojio Filipu, a dotad se Kolak srčano i čvrsto držao protiv Kubanca od kojeg Bugari očekuju medalju, pa i najsjajniju na SP-u!

Komentari