Mikaela Shiffrin osvojila je prvo mjesto u veleslalomu, Popović bez plasmana u drugoj vožnji

Twitter

Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je veleslaloma kojeg su skijašice vozile u ponedjeljak za Svjetski kup u francuskom Courchevalu, dok je drugo mjesto pripalo Talijanki Federici Brignone.

Shiffrin, koja je bila najbrža i u prvoj vožnji, do prve pobjede ove sezone i od siječnja ove godine, stigla je s vremenom 2:19.63, drugoplasirana Talijanka Brignone je zaostala 82 stotinke (2:20.45), a treća je Francuskinja Tessa Worley s vremenom 2:20.72 i 1,09 sekunde zaostatka.

To je ujedno za Shiffrin 67. pobjeda u Svjetskom kupu čime se izjednačila s Austriajncem Marcelom Hirscherom na trećem mjestu i iza drugoplasirane sunarodnjakinje Lindsey Vonn (82 pobjeda). Prvi je Šveđanin Ingelmar Stenmark sa 86 pobjeda.

Ovaj veleslalom su skijašice trebale voziti jučer, no on je zbog lošeg vremena odgođen na ponedjeljak.



Hrvatska je danas u Courchevalu imala i jednu predstavnicu Leonu Popović koja nije ostvarila plasman u drugu vožnju jer je u prvoj vožnji zauzela 55. mjesto.

U ukupnom poretku i dalje je prva Slovakinja Petra Vlhova koja danas nije završila prvu vožnju, sa 420 bodova, dok je Shiffrin skočila na drugo mjesto i ima 275 bodova. Treća je Gisin sa 247 bodova.

Komentari