Messi zove Neymara da prijeđu u isti klub

U nagađanjima o tome gdje će fenomenalni Argentinac nastaviti svoju karijeru pojavila se još jedna, pomalo nevjerojatna priča.

Vijest da je Lionel Messi služeno obavijestio Barcelonu kako želi napustiti klub zaintrigirala je cijelu svjetsku javnost i odmah potaknula i nagađanja o tome gdje bi argentinski čarobnjak mogao nastaviti karijeru.

Dok se čeka rasplet pravne bitke koja bi mogla uslijediti između Messija i Barce, jasno je da nema puno klubova koji bi njega mogli platiti, a bogme ni onih u koje bi on htio ići.

ESPN donosi senzacionalnu priču: “Messi je pozvao Neymara da zajedno prijeđu u Manchester City!”



Tvrdi to Jorge Nicola, ESPN-ov dopisnik iz Brazila, navodeći kako Messi ima ponudu od Pepa Guardiole da potpiše trogodišnji ugovor s Manchester Cityjem, a onda nastavi karijeru u njihovu bratskom klubu New York Cityju.

Ovoga puta, prema informacijama iz Brazila, Messi je pozvao Neymara da mu se pridruži u engleskoj avanturi kako bi opet zaigrali zajedno i osvojili Ligu prvaka.

Barca odbijala ispuniti želju Messiju

Nije tajna kako je proteklih godinu-dvije Messi redovito apelirao kod čelnika Barcelone da pokušaju vratiti Neymara. Oni su se na to nisu odlučili, već su realizirali neke druge transfere teške više od 100 milijuna eura koji uglavnom nisu donijeli Barci ono što je tražila.

Posljedično, dogodio se treći uzastopni debakl u Ligi prvaka, ovaj put najveći dosad, što je Messija nagnalo da definitivno digne sidro s Camp Noua.

City se i na kladionicama čini kao prvi favorit za njegovo dovođenje, ali ostaje pitanje kako će “iščupati” Messija iz Barce. Naime, u njegovu ugovoru postoji izlazna klauzula od 700 milijuna eura, ali postojao je i dodatak kao dio džentlmenskog sporazuma, prema kojem Messi može otići besplatno ako to poželi.

Neymar će koštati “samo” 170 milijuna eura

U Barceloni tvrde da je rok za jednostrani raskid ugovora s Messijeve strane prošao, dok zastupnici slavnog Argentinca smatraju da bi bilo logično smatrati kako je pandemija koronavirusa sve prolongirala, pa tako i taj rok.

U svakom slučaju, poželi li City dovesti i Messija i Neymara, taj će posao puno lakše ići s Brazilcem. On u ugovoru s PSG-om ima klauzulu prema kojoj može otići ako neki klub odluči platiti za njegove usluge 170 milijuna eura, a to je iznos koji šeicima iz Abu Dhabija, vlasnicima Cityja, ne predstavlja neki poseban zalogaj. Naročito ako se uzme u obzir da bi mogli dovesti jednog od najboljih svjetskih nogometaša…

Komentari