Messi ostvario papreno dobar dogovor s Manchester Cityjem ako Argentinac uspije isposlovati napuštanje Barcelone

profimedia

Lionel Messi navodno je već dogovorio osobne uvjete s Manchester Cityjem. To je informacija španjolskog Sporta koju prenose britanski mediji s ponešto izmijenjenim brojkama, i to u trenutku dok je Messijev otac i menadžer Jorge stigao u Barcelonu iz Argentine kako bi se u četiri oka našao s predsjednikom katalonskog kluba Joseom Mariom Bartomeuom.

Prema tom navodnom dogovoru, Argentinac će za pet godina zaraditi, ovisno o izvoru, 700 odnosno 750 milijuna eura. Iako se to izrijekom ne navodi, jasno je da se radi o bruto iznosu. Tri bi godine proveo u Manchester Cityju, a preostale dvije u filijali manchesterskog kluba New York Cityju.

Spekulira se da mu je ponuđen i vlasnički udio u nogometnoj grupaciji Cityja. Messi trenutačno ima u Barceloni godišnja primanja oko 50 milijuna eura, što je stotinu milijuna bruto. Messi je već najplaćeniji na svijetu, a u Manchester Cityju bi dodatno povećao jaz u odnosu na najbliže pratitelje Neymara i Cristiana Ronalda.

Ako vam je tako draže, Messi bi u Cityju, bude li potpisao ugovor na „samo“ 700 milijuna, zarađivao nevjerojatnih 16 tisuća eura na sat, 384 tisuće dnevno, 2,7 milijuna tjedno, 11,7 milijuna mjesečno, 140 milijuna eura godišnje u bruto iznosu.



Informacije Sporta govore da će mu ugovor biti još malo izdašniji; dobit će 100 milijuna eura po godini na ime plaća i bonusa, a dodatnih 250 milijuna će inkasirati samo za prelazak u NY City.

Na taj način City planira izbjeći probleme s financijskim fair-playom. Problem je u cijeloj priči što je pitanje ima li City dovoljno manevarskog prostora za plaćanje odštete? Čini se da Messi neće moći otići besplatno, a katalonski Mundo Deportivo piše da u tom slučaju City neće moći izvesti prilično kompliciranu operaciju jer bi ponovno došao na udar financijskog fair-playa.

Budući da je Barcelona, barem zasad, zauzela čvrst stav da neće pustiti Messija ako ne donose 700 milijuna eura, koliko iznosi izlazna klauzula, Pep Guardiola je, prema pisanju Mundo Deportiva, savjetovao Messiju da pričeka istek ugovor i onda krene u akciju. Kako bi se situacija mogla rasplesti, možda će biti nešto jasnije nakon današnjeg sastanka Messijeva oca i predsjednika Barcelone, piše Gol.hr.

Komentari