Messi ipak ostaje u Barceloni: Uprava kluba na čelu s predsjednikom je katastrofa

Instagram

Argentinski nogometaš, jedan od najboljih svih vremena, Lionel Messi službeno je objavio kako će ostati u Barceloni još jednu sezonu do isteka ugovora nakon što ga klub nije htio pustiti za ništa osim 700 milijuna eura odštete.

“Nisam bio sretan i želio sam otići. Nisam mogao otići bez da se sve riješi na sudu. Uprava kluba na čelu s predsjednikom je katastrofa”, ekao je Leo Messi za Goal.com, a intervju je objavljen u 18 sati.

“Ostat ću u klubu jer mi je predsjednik rekao da je jedini način da odem plaćanje klauzule od 700 milijuna eura, što je nemoguće. Druga opcija bila je otići na sud, a to nikad ne bih napravio jer Barcelona je klub koji volim, klub koji mi je dao sve otkad sam došao”, rekao je.

Podsjetimo, Argentinac je prošlog tjedna poručio kako želi napustiti klub pozivajući se na ugovornu klauzulu koja mu dozvoljava da ode bez odštete krajem sezone.

Međutim, Barcelona, koju je podržalo i vodstvo La Lige, tvrdila je da je klauzula istekla u lipnju i da ugovor važi do 2021. godine, osim ako drugi klub ne plati njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi čak 700 milijuna eura.

Messijevi izaslanici smatrali su da klauzula, koja mu dozvoljava da ode bez odštete, a trajala je do 10. lipnja, još vrijedi jer prvenstvo nije završilo po rasporedu zbog pandemije. Navodno je igrač dogovorio već sve uvjete s Manchester Cityjem koji je trebao biti njegov sljedeći klub.

Argentinski majstor je u Barceloni cijelu karijeru, gotovo 20 godina, a postigao je 634 gola. Za to mu je trebao samo 731 nastup. Upisao je i 285 asistencija.

Osvojio je s Barcelonom 10 naslova španjolskog prvaka, šest Kupova kralja, četiri Lige prvaka, osam španjolskih Superkupova, tri UEFA-ina Superkupa i tri Svjetska klupska prvenstva.

Prošle godine je zaslužio svoju šestu Zlatnu loptu.

Komentari