Mediji piše o Messijevoj ‘bombi’ da želi napustiti Barcelonu

profimedia

Argentinac Lionel Messi je u srijedu na naslovnicama svih španjolskih novina nakon što je procurila vijest da želi napustiti Barcelonu.

Naslovnica “Mundo Deportiva!” je crne boje s naslovom: “Messijeva bomba: On želi otići”.

Taj list donosi priču dana i objašnjava kako je Barca tražila od Messija da razmotri odluku i želi od 33-godišnjeg argentinca da završi svoju karijeru na Camp Nou. “Mundo Deportivo” navodi i kako je Messi nazvao trenera Manchester Cityja Pepa Guardiolu da razgovara s njim o svom potezu.

Naslovnica “Sporta” donosi: “Totalni rat! Nadaju se da će Messi ovo ljeto postati slobodan igrač zahvaljujući klauzuli u svom ugovoru.”



Naslov na “Marci” je jednostavan: “Želim otići iz Barcelone”.

“Marca” piše nešto više o ratu između Messija i Barcelone zbog razilaženja u mišljenjima oko klauzule u njegoovm ugovoru. Katalonci tvrde da je ona istekla 10. lipnja, no Messi misli da bi trebala biti produljena zbog toga što je i sezona bila produljena.

“Besplatno ili s klauzulom? Vruća pravna bitka”, ističe “Olé” najavljujući rasprave stručnjaka o tome vrijedi li klauzula iz Messijevog ugovora ili je pak istekla 10. lipnja.

“Sport” tvrdi da su PSG, Manchester City, Inter i Manchester United svi moguće destinacije za Messija i dodaje da je Ronald Koeman, novi trener Barcelone, sada ostao s tri kapetana- Gerardom Piqueom, Sergiom Busquetsom i Sergijem Robertom.

“Zbogom preko burofaxa” naslov je na sportskom dnevniku “AS” uz sliku Messija na kojoj izgleda tužno.

I taj list prenosi priču kako se Messi nada da će postati slobodan igrač, dodajući da je Barcelona odlučila tražiti 222 milijuna dolara za njegov potpis.

I u svjetskim medijima je riča dana želja Messija da ode iz kluba gdje je igrao 20 godina i čiji je najbolji strijelac svih vremena. Tako francuski sportski “L’Equipe” na naslovnici ima Messijevu fotografiju i “Zbogom” s upitnikom. Osim toga, piše kako su Barcini navijači u šoku i nagađa gdje bi Argentinac mogao nastaviti karijeru.

I “France football” nagađa gdje bi to mogao Messi otići iz Barcelone, a o njegovoj želji za napuštanjem katalonskog kluba piše kako je prati niz pitanja.

Vodeći talijanski sportski list “Gazzeta dello Sport” je u stom tonu s naslovom “Messi odlazi” te dodaje da najviše izgleda da ga dovedu imaju PSG i Manchester City dok je i Inter u igri.

Komentari