Max Verstappen ostvario treću uzastopnu pobjedu

verstappen

Nizozemski vozač Formule 1 Max Verstappen u momčadi Red Bulla ostvario je pobjedu na Velikoj nagradi Austrije u Spielbergu te time povećao svoju prednost u borbi za naslov svjetskog prvaka pred Lewisom Hamiltonom.

Riječ je o trećoj uzastopnoj Verstappenovoj trećoj uzastopnoj pobjedi te petoj ove sezone. Osvojio je sve što se moglo, bio je najbolji u kvalifikacijama, došao je do pobjede, a dobio je i dodatni bod za najbrži krug na utrci. Na domaćoj stazi njegove momčadi 23-godišnjeg Nizozemca podržale su tisuće nizozemskih navijača.

Drugo mjesto osvojio je Finac Valtteri Bottas iz momčadi Mercedesa, a treći je bio Britanac Lando Norris iz McLarena, koji se treći put u ovoj sezoni popeo na pobjedničko postolje.

Verstappenov najveći konkurent, Britanac Lewis Hamilton utrku je završio po treći put ove sezone bez mjesta na postolju kao četvrti. S problemom se susreo u završnici utrke kada je imao tehničke probleme s gumama pa je pao s drugog na četvrto mjesto.



Verstappen je u tri tjedna sakupio sve tri pobjede i gotovo maksimalan broj bodova. Nedostajao mu je samo najbrži krug na Velikoj nagradi Štajerske tjedan prije.

Nakon devet od predviđene 23 utrke, Verstappen je na vodećoj poziciji u ukupnom redoslijedu sa 181 bodom, a drugoplasirani Lewis Hamilton ih ima 150. Treći je Meksikanac Sergio Perez iz Red Bulla sa 104 boda, koji je u Spielbergu završio šesti.

Sljedeća utrka očekuje se u Velikoj Britaniji 18. srpnja na stazi u Silverstoneu.

Komentari