Mateša primio mađarskog veleposlanika

screenshot

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša primio je u ponedjeljak u prostorijama nacionalne olimpijske udruge izaslanstvo mađarskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj predvođeno mađarskim veleposlanikom Csabom Demcsákom.

U jednosatnom prijateljskom razgovoru razmijenjene su brojne korisne informacije, a poduzetni i sportu vrlo skloni mađarski veleposlanik je u svrhu jačanja sportske suradnje dviju država predložio i konkretne aktivnosti.

Prva se odnosi na organiziranje izložbe o hrvatskom sportu u Mađarskom kulturnom institutu, sa sudjelovanjem i istaknutih sportaša, a druga je usmjerena na promociju teqballa u Hrvatskoj. Teqball je u svijetu sve popularniji sport, a taj atraktivni mađarski izum predstavlja kombinaciju nogometa i stolnog tenisa. Igra se pojedinačno ili u parovima nogometnom loptom (glavom ili nogom) preko zakrivljenog „ping-pong” stola.

Oba prijedloga mađarskih gostiju predsjednik HOO-a Mateša s oduševljenjem je prihvatio, a za demonstraciju teqballa predložio je Cvjetni trg u Zagrebu, čim prođe pandemija Covid-19.



Razmijenjene su informacije i o olimpijskim kandidatima za Tokio, a pritom je istaknuta i zabrinutost razvojem događaja s isporukom cjepiva državama u EU. Mađarski veleposlanik je poželio nastavak hrvatsko-mađarske sportske suradnje, oživotvorene i kroz investiciju poduzetnika iz njegove države u novi nogometni stadion na osječkom Pampasu, upitavši s iskrenim divljenjem za recept uspješnosti hrvatskih nogometaša.

Kao predstavnici HOO-a sastanku su nazočili i glavni tajnik Josip Čop, pomoćnik glavnog tajnika za Olimpijski program Damir Šegota i voditeljica Odjela za međunarodnu suradnju HOO-a Ljiljana Ujlaki Šubić.

Komentari