Mario Stanić savjetnik, Ivan Kepčija novi sportski direktor Hajduka

Jakov Prkic / CROPIX

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Stanić u ponedjeljak je službeno predstavljen kao savjetnik predsjednik Uprave Hajduka za sportsku politiku, dok je  novi sportski direktor splitskog kluba Ivan Kepčija.

Iako se najavljivao da će u ponedjeljak biti odluka o treneru Hajduka Damiru Buriću predsjednik Brbić rekao da slijede razgovori s Burićem da bi se čula “njegova strana priče,”  a nakon toga će uslijediti odluke.  Brbić je rekao i kako dosad nije pregovarano ni s jednim drugim trenerom glede angažmana u  Hajduku.

Stanić je prilikom predstavljanja istaknuo  kako je Hajduk je na prekretnici  – hoće li nastaviti pratiti tržište ili će se okrenuti sebi,  istaknuvši  kako će “fokus biti omladinski pogon kluba.”

“Volio bih biti dio Hajduka koji ne prati nogometnu modu nego je stvara i u tom kontekstu dat ću svoj maksimum. Nije lako biti igrač Hajduka, to su veliki pritisci ali i veliki gušt. Ovdje je put od raja do pakla vrlo brz  i ne postoji nekakva vrsta čistilišta, ” kazao je Stanić, koji je dodao kako će biti nužno strpljenje i povjerenje.


Odgovarajući na upit o stanju u  Hrvatskom nogometnom savezu, Stanić to duga priča koja postavljena  “na obrascima nakaradnosti.”

“Trenutno se ne bavim  HNS-om ali ne možemo pobjeći od toga da je Hajduk dio  HNS-a  moja ideja je da se trenutno fokusiram na  Hajduk,  a sve ovo što se događa unutra HNS-a  i ti novi vjetrovi koji pušu su još jedan dokaz da se tamo ništa nije promijenilo. Ima jako puno loših stvari unutar HNS-a, uplitanja  politike, centralizacija, mistifikacija, a ja  smatram da se kroz nogomet može društvo mijenjati na bolje” poručio je Stanić, koji je dodao on u pregovorima s dužnosnicima  Hajduka inzistirao da zajedno s njim u klub u kao sportski direktor dođe Kepčija jer ima iskustvo koje može dati doprinos  razvoju  Hajduka.

Kepčija je istaknuo kako je za njega privilegij  ovaj angažman u  Hajduku.

“Pozvan sam i ove godine održati predavanje u Real Madridu  i predstavim  svoje nogometno iskustvo u razvoju igrača,  izboru trenera i strateškom planiranju momčadi,” kazao je Kepčija, koji je podsjetio kako je svoj nogometni angažman počeo kao trener u  Americi, potom je bio angažiran u omladinskoj  školi Dinama te kao stručnjak u Legiji iz Varšave.

Komentari