Mario Stanić o aktualnom trenutku u Hajduku, odnosu s Brbićem i Tudorom…

screenshot

Prvi put otkako je krajem prošle godine postao savjetnik predsjednika Uprave Hajduka za sportsku politiku, Mario Stanić dao je televizijski intervju uoči derbija Dinamo – Hajduk na Maksimiru.

Čeka vas derbi na Maksimiru. Motivacije za takvu utakmicu pretpostavljamo da vam ne nedostaje?

“Jasno. Ovo je ipak derbi, uz dužno poštovanje prema Rijeci i Osijeku, ovo je bio derbi, danas je i bit će ubuduće. Bit će interesantno vidjeti kako će se snaći obje momčadi.”

Sa četiri poraza u proteklih pet kola Hajduka. Jeste li osobno razočarani?



“Jasno da nismo zadovoljni, situacija je vrlo nezahvalna. Smatram da je ovo situacija koja je jako nezahvalna u kojoj svi mi radimo u klubu da pronađemo izlaz. Nova sezona će početi svega 20-ak dana nakon završetka ove sezone.”

‘Nikakve promjene struke i strukture u klubu trenutno nisu dobre’

Predsjednik Brbića najavio je još na početku sezone da će otići ako Hajduk ne završi na drugom mjestu. Očekujete li da će ispuniti svoje obećanje?

“Ako me pitate što će se dogoditi za nekakvih 15 ili 20 dana, onda vam to ne mogu reći jer ne znam. Ono što znam jest da smo artikulirali da nikakve promjene unutar struke i strukture nisu dobre trenutno, nikakva šok-terapija. Kada znamo što nas čeka, koliko je neizvjesno tržište, onda smatram da je bilo kakvo rušenje te strukture jedan povratak na staro.”

Predsjednik bi trebao odustati od tog svog obećanja?

“Teško mi je to reći jer tad nisam bio u Hajduku. To pitanje drugog mjesta je postalo pitanje života ili smrti. Hajduk je još uvijek klub koji se traži i koji treba stabilnost, a to kreće od vrha piramide. Ja ne sumnjam da će on dati svoju ostavku, a hoće li biti neopoziva, ne mogu utjecati na to.”

Što bi potencijalni odlazak Marina Brbića značio za vašu budućnost u Hajduku?

“O tome mogu pričati samo kad se to dogodi, ali ono što znam je da je činjenica da sve te promjene nisu donijele ništa dobrog Hajduku.”

“Tudor nije došao ovdje samo za jednu sezonu”

Koliko je po vama sigurna Tudorova budućnost za iduću sezonu?

“Bio sam tu prilično jasan, Tudor nije došao tu za jednu sezonu. Veliki sam protivnik tog traženja trenerske glave, jer kao igrač sam znao. Kada imate trenera s takvim znanjem i predanošću, kada ga prati svlačionica, onda ga ne treba mijenjati.”

Što se tiče dovođenja igrača, vidimo jednu Goricu koja je znala pogoditi po pitanju stranih igrača. Vidimo Varaždin koji je izvukao tog Obregona. Zašto klubovi s dosta manjim proračunom uspijevaju pogoditi kapitalca, a klub kao Hajduk ne uspijeva?

‘Hajduk je pokret, religija’

“Pitanje vam je na mjestu, ali mi tek sad ulazimo u prvi prijelazni rok kojeg pripremamo. Bio je jedan trener i njegov tip igrača, pa je bio drugi kojima igrači nisu odgovarali. U tom kontekstu leži odgovor na to pitanje.”

Tražili ste da vam trebaju dvije godine, ali vjerujem da ste svjesni i Splita i sredine nakon toliko dugo godina neuspjeha.

“Svi smo svjedoci teške situacije i nogometnog tržišta koje je skroz poljuljano jer ne znamo što nam nosi idući prijelazni rok. Inače, ja smatram da su potrebne barem četiri godine, obzirom da je Hajduk toliki pokret i religija, onda smo s ovim ljudima koji su tu, smatram da moramo napraviti jedan novi iskorak, ali ne ne da klub upadne u nove financijske dubioze nego da se klub pokrije onoliko koliko je lancun dug”, zaključio je Stanić, prenosi Gol.hr.

Komentari