Marin Čilić i Ana Konjuh plasirali su se u drugo kolo Australian Opena

Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ana Konjuh plasirali su se u utorak u drugo kolo prvog grand slam turnira sezone Australian Opena.

Čilić je u prvom kolu eliminirao ekvadorskog tenisača Emilia Gomeza, 153. tenisača na ATP ljestvici, sa 6-3, 6-1, 6-2 nakon sat i 43 minute igre.

Hrvatski je tenisač servirao 17 aseva, a bio je bolji i na prvom i na drugom servisu. Suparniku je sedam puta uzeo sevris, dok je svoj izgubio samo jedan. Takođee ostvario je 39 winnersa, a Ekvadorac samo osam.

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled. Čilića u drugom kolu čeka Slovak Norbert Gombos, 117. na ATP ljestvici, koji je do glavnog ždrijeba došao kroz kvalifikacije, javlja N1.



Ana Konjuh je pak u prvom kolu sa 6-4, 3-6, 7-5 nakon dva sata i 19 minuta pobijedila 36. tenisačicu svijeta Amerikanku Shelby Rogers.

Iako je Konjuh imala više neprisiljenih pogrešaka (51 naprama 33), ostvarila je 40 winnersa, dok je Amerikanka samo 15. Osim toga, Dubrovkinja je u meču servirala i sedam aseva, a Amerikanka tri. Konjuh je Rogers uzela pet puta servis, dok je svoj izgubila četiri puta.

Ovo je bio njihov prvi međusobni susret. Konjuh će se sada za plasman u treće kolo boriti protiv pobjednice ogleda između dviju Amerikanki – 30. tenisačice svijeta Danielle Collins i Caroline Dolehide, 200. na WTA ljestvici.

 

Komentari