MANDŽUKIĆ PREKINUO PREGOVORE Bio je izuzetno ogorčen pokušajem uprave Lokomotiva da ga prevari. Vraća se u Bayern?

Mario Mandžukić / Twitter

Prema pisanju ruskih medija Mario Mandžukić na kraju ipak neće u moskovski Lokomotiv. No, kako je on slobodan igrač koji može potpisati kad god želi i za koga želi, bolje je pričekati konačan rasplet nego zaključiti priču.

Činilo se da je transfer u finalizaciji, da treba riješiti samo još neke detalje, a onda – stop! Zašto? Ruski sportski komentator Nobel Arustajman kazao je na jednom sportskom kanalu:

“Mandžukić je pristao doći u Lokomotiv i već je dogovorio s crveno-zelenima plaću od 2,4 milijuna eura godišnje. Međutim u fazi pred sam potpis ugovora sportašev odvjetnik otkrio je klauzulu u kojoj se navodi da će se plaća njegova klijenta izračunavati u rublju po fiksnom tečaju 75 rubalja za jedan euro. Mandžukić je bio izuzetno ogorčen pokušajem uprave Lokomotiva da ga prevari i prekinuo pregovore.

Radi se o tome da ruski klubovi gotovo svim igračima žele u ugovor staviti valutnu klauzulu jer rubalj često devalvira i prijeti im opasnost da bi ugovorena svota u eurima za koji mjesec, pogotovo za godinu dana, iznosila daleko veću cifru u rubljima nego na dan potpisa. Zato je Lokomotiv htio da do kraja ugovora Mandžukiću za vrijednost jednog eura daje 75 rublja. Problem je u tome što je ovog času jedan euro po tečaju 92,8 rublja, a tko zna kako će se dalje kretati. Tako bi Mandžukić dobio daleko manje nego što je zapravo mislio da mu pripada. To na kraju ne bi bilo 2,4 milijuna eura godišnje. Njegov tim skužio je “mala slova u ugovoru“ u zadnji čas.



Teško da nakon ovakvog događaja može biti novog preokreta pa da ipak dođe u Lokomotiv, međutim nikad se ne zna. Ako Lokomotiv izbaci tu klauzulu. Pregovori su trenutačno prekinuti i izgleda da od posla neće biti ništa!

Podsjećamo da je dogovoreno bilo da potpiše na dvije godine ili jednu plus jednu, da unaprijed dobije tri milijuna eura, a zatim još 2,4 milijuna eura plaće za svaku godinu, pišu Sportske novosti.

Mandžukić kao zamjena Lewandowskom!?

Prema pisanju minhenskog tz-a, Mario Mandžukić jedna je od opcija u glavi šefova kluba.

Do kraja prijelaznog roka u Njemačkoj ostalo je još svega pet dana, a prema pisanju tamošnjih medija, Bayern je krenuo u potragu za rezervnim napadačem, odnosno čovjekom koji će davati predah Robertu Lewandowskom.

Iznenađujuće, na popisu želja šefova u bavarskom klubu našao se i bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji je i dalje bez kluba.

Komentari