Manchester City ostaje u Ligi prvaka, Spotrski arbitražni sud poništio odluku UEFA-e

Twitter

UEFA je Manchester City kaznila u veljači zbog ozbiljnog kršenja pravila financijskog fair-playa između 2012. i 2016. godine. Izbačeni su iz svih europskih natjecanja, a sada ih je spasio Sportski arbitražni sud (CAS).

Manchester City ostaje u Ligi prvaka, odlučio je Sportski arbitražni sud!

UEFA je City kaznila u veljači zbog ozbiljnog kršenja pravila financijskog fair-playa između 2012. i 2016. godine. Izbačeni su iz svih europskih natjecanja, a jedan od razloga drakonske kazne je taj što Uprava Cityja nije surađivala s istražiteljima. Osim suspenzije, klub je kažnjen s 30 miijuna eura.

City se žalio, a CAS je danas poništio Uefinu odluku i presudio u korist momčadi Pepa Guardiole. City ćemo tako i sljedeće godine gledati u Ligi prvaka, a morat će jedino isplatiti 10 milijuna eura kazne, što sumnjamo da će im biti neki problem.



“Većina navodnih kršenja pravila za koje je City optužen nije utvrđena ili je zastarjela. Optužbe u vezi ometanja istrage su tu manje bitne i smatramo da nije prikladno zbog toga zabraniti sudjelovanje klubu u Uefinim natjecanjima. Smatramo da je prikladno smanjiti početnu kaznu Uefe za dvije trećine, tj. na 10 milijuna eura”, objavio je Sportski arbitražni sud.

Ova odluka najvjerojatnije znači ostanak Pepa Guardiole, ali i najboljih igrača. Prijetio je egzodus glavnih zvijezda u slučaju suspenzije u Europi, ali klub se ipak spasio. Ova vijest se baš i neće svidjeti Manchester Unitedu, Leicesteru i Chelseaju. U slučaju da je City izbačen iz Europe, petoplasirani klub Premier lige bi se plasirao u Ligu prvaka. A ovako im slijedi lov za treće i četvrto mjesto, piše 24sata.

Komentari