Man. City u zadnjim trenucima stigao do pobjede nad Borussiom Dortmund; stekli su minimalnu prednost pred uzvrat 14. travnja

City je došao do 27. pobjede u zadnjih 28 utakmica, te potvrdio da je klub u najboljoj formi u cijeloj Europi. No, City je ipak došao do pobjede u 90. minuti

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka u Manchesteru su nogometaši Manchester Citya pobijedili Borussiu Dortmund s 2-1 (1-0) i stekli minimalnu prednost pred uzvrat 14. travnja.

“Građani” su poveli u 19. minuti golom Kevina De Bruynea, izjednačio je Marco Reus u 84. minuti, a pobjedu Cityju donio je Phil Foden u 90. minuti

City je došao do 27. pobjede u zadnjih 28 utakmica, te potvrdio da je klub u najboljoj formi u cijeloj Europi. Ishod je potpuno realan, Englezi su zaslužili pobjedu, a Nijemci pogodak u gostima, ali će odluka ipak pasti 14. travnja u Dortmundu.



Dvoboj započeo sjajnom kontrom

Dvoboj na Etihadu započeo je sjajnom kontrom gostiju u 7. minuti, Haaland je dodao Bellinghamu, a udarac Engleza u njemačkoj momčadi brani Ederson.

Svoju prvu šansu City je prretvorio u gol u 17. minuti preko de Bruynea. Igrač gostiju Can je izgubio loptu na sredini igrališta, a Englezi su u pet dodavanja došli do gol prilike, Mahrez je odigrao povratnu loptu na vrh peterca gdje De Bruyne zakucava za 1-0.

U 29. minuti sudac je dosudio penal za City zbog prekršaja Cana, ali je VAR provjerom povukao odluku, a u 38. minuti izgleda da je poništio čisti gol Borussiji.

Na početku drugog dijela Haland je išao sam prema vratima, ali je pucao ravno u vratara Edersona, a Švicarac Hitz na vratima Borussije u 65. minuti ukrotio je opasan udarac Fodena, koji u 80. minuti u još jednoj izglednoj prilici promašuje vrata.

Hrabra igra kluba iz Dortmunda konačno se isplatila šest minuta prije kraja. Akciju je započeo Bellingham i proslijedio do Haalanda, a Norvežanin idealno proigrao Reusa, koji nepogrešivo pogađa suprotni kut za 1-1. Reusu je to bio 18. gol u Europi, čime je postao najbolji strijelac Borussije u Ligi prvaka.

No, City je ipak došao do pobjede u 90. minuti. Ubačaj De Bruynea Gundogan spušta Fodenu, koji je iz blizine zabija za konačnih 2-1.

Komentari