Mamić: Želimo staviti manje potrošene igrače, ne zato što podcjenjujemo Maltu nego da stavimo svježije igrače

Ne smijemo podcijeniti Maltu to je utakmica iz koje očekujemo tri boda, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavljujući sutrašnju kvalifikacijsku utakmicu za SP 2022.   

“Čeka nas utakmica iz koje tražimo tri boda, mi smo favoriti, bolji smo u svi segmentima igre, oni nam mogu parirati s borbenošću, ali ne smijemo ih podcijeniti. Vodili su protiv Slovačke 2-0, s Rusijom su imali aktivan rezultat do zadnje minute”, rekao je Dalić, istaknuvši kako promjene u sastavu za sutrašnju utakmicu ne znače da procjenjuje suparnika.

“Što se tiče sastava odmorit ćemo neke igrače, to će sigurno biti Luka Modrić koji će za početak biti na klupi. Vidjet ćemo što će biti s Perišićem i Brozovićem. Želimo staviti manje potrošene igrače, ne zato što podcjenjujemo Maltu nego da stavimo svježije igrače”, dodao je izbornik.

“Krenut ćemo s Juranovićem i Melnjakom, Vrsaljko se dosta potrošio, isto i Barišić, Kramarić je čim je ušao krivo stao i pustili smo ga doma da se liječi. Budimir će biti u špici jer nemamo drugog napadača. Još ćemo vidjeti kod stopera u kakvom su stanju Lovren i Vida, ali tko god da bude igrao morat će dati maksimum, nije da smo puni samopouzdanja. Luku ću koristiti ako budem trebao”, pojasnio je promjene u sastavu Dalić.



“Malta je protiv Slovačke vodila 2-0, imaju jako dobro desno krilo, ofenzivan je, ide puno naprijed. Rusima su dali gol pa nećemo biti neozbiljni, moramo biti angažirani maksimalno, igra nam mora biti tečnija, sa što manje stresa”, nadovezao se.

Badelj: moramo naći zajedništvo na terenu

Na konferenciji je od igrača bio Milan Badelj koji smatra da Vatreni protiv Malte moraju na terenu pokazati zajedništvo.

“Očekujemo tip utakmice u kojem će se od nas tražiti da budemo pravi i da inzistiramo na načinu na koji mislimo da je pravi, da se probije bunker. Kretanje u prazan prostor, traženje dubine koju će oni minimalizirati. To su smjernice koje moramo pratiti”, najavio je utakmicu Badelj.

“Moramo pronaći tu kompaktnost i zajedništvo na terenu, moramo biti ekipa 90 minuta, bitno je da budemo ekipa u svakom trenutku utakmice”, kazao je Badelj dodavši da hrvatsku reprezentaciju očekuje tvrda utakmica.

“U principu kada se ekipe zatvore, to onda nisu neki spektakli, to su tvrde utakmice u kojima je jako bitno postići taj prvi pogodak. Poželjno je da dođe što prije. Reprezentacije koje su se naviknule godinama braniti, one ne ulaze u paniku i probleme ni kada ne gube 1-0 ili 2-0”, rekao je Badelj.

Komentari