MAMIĆ PREKINUO NEGATIVNU TRADICIJU! Dinamo osvojio bod u Moskvi

Nogometaši zagrebačkog Dinama u susretu su 2. kola skupine K Europske lige na gostovanju kod CSKA u Moskvi igrali 0-0.

Dinamo je i drugu utakmicu u skupini Europske lige odigrao 0:0, ovog puta na gostovanju u Moskvi kod CSKA.

Zoran Mamić tako je prekinuo neugodnu tradiciju i prvi put u devetom pokušaju nije izgubio kao trener Plavih utakmicu grupne faze u europskoj utakmici.

Dinamo je domaćine mogao šokirati već u 2. minuti kada je Oršić iza obrane CSKA loše primio sjajnu loptu Majera.



Nakon toga Rusi su preuzeli incijativu, no Čalov, Ejuke i Vlašić nisu pronalazili način da svladaju sjajnog Livakovića.

Najbolju priliku u prvom dijelu CSKA je imao u 42. minuti kada je udarac Vlašića iskosa s lijeve strane prohujao pokraj gola.

Potpunu ofenzivu CSKA vidjeli smo u prvih 15 minuta nastavka kada je glavna figura na terenu bio Livaković koji zaustavlja udarce Vlašića, Maradišvilija i Čalova.

Dinamo je najbolju priliku imao u 70. minuti kada je Gvardiol snažno opalio s 20 metara, ali prohujalo je to tik iznad gola.

U drugoj utakmici ove skupine Wolfsberger je s 4:1 slavio u Nizozemskoj kod Feyernoorda.

Junak Austrijanaca bio je Liendl koji je pogađao u 4., 13. i 60. minuti. Još je za goste zabio i Joveljić u 66. minuti. Privremeno je domaćinu nadu vratio Berghuis u 54. minuti.

U drugom susretu ove skupine austrijski Wolfsberger je iznenađujuće svladao Fesenoord u Rotterdamu sa 4-1 (2-0) i tako zasjeo na čelo s četiri boda, dok je Feyenoord posljednji s jednim bodom. Trostruki strijelac za Wolfsberger bio je Liendl (6-11m, 13-11m, 60), a jedan je pogodak dodao Joveljić (66-11m), dok je gol za Feyenoord postigao Berghuis (54).

Dinamo će u 3. kolu za tjedan dana ugostiti Wolfsberger.

Komentari