Mamić o pobjedi: Presretni smo prolaskom dalje, imali smo više koncentracije, snage i kvalitete

Bila je ovo teška utakmica, a mi smo imali malo više koncentracije, snage i kvalitete, kazao je Dinamov trener Zoran Mamić nakon prolaza u 3. pretkolo Lige prvaka boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Cluja.

Dinamo je pobijedio Cluj sa 6-5 boljim izvođenjem jedanaesteraca premda je od 51. minute igrao s igračem manje.

Utakmica je završila rezultatom 2-2, nakon što je Dinamo vodio 1-0 i 2-1 i imao još dvije sjajne prilike, no domaćin je oba puta uspio izjednačiti, pri čemu je pogodak za 2-2 zabio u sudačkoj nadoknadi.

Golove za Dinamo zabili su Amer Gojak (14) i Lirim Kastrati (78), dok su strijelci za domaćine zabili Michael Pereira (64) i Gabriel Debeljuh (90+2).



Dinamo je od 51. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Theophile-Cathrine. Francuski stoper je pritom skrivio jedanaesterac, no Domimik Livaković je obranio udarac Cipriana Deaca.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca odluka je pala u sedmoj seriji kada je Boli prebacio cijeli gol. Rumunji su u petoj seriji imali meč loptu kada je Balgradean obranio Gojakov udarac, no Livakvić je spasio Dinamo zaustavivši udarac Golofca.

“Bila je to teška utakmica, Cluj je dobra momčad, pogotovo u tom segmentu kojega smo naglašavali i prije, u “milijun” centaršuteva u naš kazneni prostor. Imaju jako agresivan skok, dobre skakače,” kazao je Mamić.

“Mi smo tu odolijevali, ali nažalost isključenjem smo se doveli u nezgodnu poziciju. Iako smo i tada vjerovao da ćemo doći u priliku pobijediti utakmicu i u 90 minuta, a poslije i u produžetku. Vjerovao sam da će biti prostora za naše brze igrače. Uostalom, i došli smo u takvu situaciju, zabili smo drugi gol, mogli smo i treći kad je Kastrati bio u prilici.”

Dinamo su sekunde dijelile i od pobjede u 90 minuta susreta. No u drugoj minuti sudačke nadoknade mladi hrvatski nogometaš Gabriel Debeljuh je zabio za 2-2 i produžetke.

“Primili smo šokantan gol u dodatnom vremenu što je bio veliki psihološki udarac. No, uspjeli smo podignuti momčad, svi zajedno smo vjerovali da možemo izdržati tih dodatnih 30 minuta pa možda i zabiti gol. Imali smo opet neke poluprilike. Nismo Cluju dopustili stvarati šanse. Oni jesu napadali i puno centrirali u naš kazneni prostor, ali nisu imali neke posebne šanse,” dodao je strateg hrvatskog prvaka.

Prokomentirao je i dramu prilikom izvođenja kaznenih udaraca. Odluka je pala u sedmoj seriji kada je Boli prebacio cijeli gol. Rumunji su u petoj seriji imali meč loptu kada je Balgradean obranio Gojakov udarac, no Livakvić je spasio Dinamo zaustavivši udarac Golofca. Za Dinamo su zabili Petković, Leovac, Ademi, Stojanović, Dilaver i Gvardiol, a kod Rumunja su bili precizni Vinicius, Đoković, Rondon, Sušić i Deac.

“A, jedanaesterci… Kod nas je bilo malo više koncentracije i možda malo više snage, kvalitete… Presretni smo da smo se plasirali u sljedeći krug,” zaključio je Mamić.

Nakon što je lutrijom jedanaesteraca srušio Cluj i izborio plasman u treće pretkolo nogometne Lige prvaka, Dinamo je doznao imena mogućih suparnika na ždrijebu u ponedjeljak.

Dinamo će i ovoga puta biti nositelj, a mogući suparnici su norveški Molde, danski Midtjylland, mađarski Ferencvaros, ciparska Omonia i bjeloruski Dinamo Brest.

Ponovimo kako se i u 3. pretkolu igra samo jedna utakmica, a ždrijeb je u ponedjeljak.

Komentari