MALO KULTURE NIKAD NIJE OD VIŠKA Karataši iz Brotnja dobili financijsku injekciju od vlade pa se pristojno zahvalili

Karate klub Brotnjo-Hercegovina jedan je od sportskih koletkiva na području Hercegovačkoneretvanske županije a kojeg je vlada ove županije pomogla financijiski.

Naime, Vlada je na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a donijela odluku o odabiru korisnika po stavkama “Ostali izdaci za kulturu” i “Ostali izdaci za šport + uspješnim pojedincima”.

Tim je odlukama izdvojeno ukupno 520.000 maraka proračunskih sredstava za izravnu potporu djelovanju i projektima kulturnih i športskih kolektiva, kao i uspješnih pojedinaca s prostora cijele Županije, i to 280.000 KM za šport i 240.000 KM za kulturu.

Odabrani su gotovo svi kandidati koji su ispunili tražene formalno-tehničke uvjete javnih natječaja, priopćili su iz Vlade HNŽ-a, prenosi Bild.ba.



Iz kluba su zahvalili predsjedniku Vlade Nevenku Hercegu na pomoći tom klubu.

“U ime članova Karate kluba Brotnjo-Hercegovina zahvaljujemo se dr. sc. Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije na pomoći u ovim zahtjevnim vremenima! Vaše razumijevanje, podrška i pomoć od iznimne su nam važnosti. Samo zajedno možemo izgraditi zdrave mlade sportaše na ponos svih nas”, navedeno je na internetskim stranicama ovog kluba.

Komentari