Maestralni Olmo izborio penal i asistirao: Bio najbolji na terenu

instagram

Nogometaši RB Leipziga otvorili su novu sezonu Bundeslige pobjedom 3-1 protiv Mainza uz odličnu predstavu bivšeg igrača Dinama Danija Olma koji je izborio penal, a potom i upisao asistenciju.

Olmo je razigravao, bio vrlo raspoložen u 1. kolu njemačkog prvenstva te dao najaviti kakva sezona je pred njime i što se može očekivati. Već je u predsezoni pokazao treneru Julianu Nagelsmannu dovoljno nakon čega ga je Nijemac bez previše razmišljanja uvrstio u prvih 11. I susret s Mainzom počeo je od prve minute, no Nagelsmann ga je odlučio zamijeniti u 69.

Domaćin je poveo u 17. minuti golom Emila Forsberga iz penala kojeg je izborio Dani Olmo. Samo četiri minute kasnije već je bilo 2-0, ovoga puta Olmo je asistirao, a Yussuf Poulsen zabio.

U 48. minuti je smanjio Jean-Philippe Mateta, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Amadou Haidara u 51. minuti.



Aktualni njemački prvak Bayern u petak je demolirao Schalke sa 8-0, dok je još jedan od kandidata za naslov Borussia Dortmund, u subotu otvorila prvenstvo pobjedom protiv imenjaka iz Mönchengladbacha s 3-0.

Komentari