Mađarska, Češka, Wales i Austrija izborile plasman

Nogometne reprezentacije Mađarske, Češke, Walesa i Austrije izborile su plasman u elitni razred Lige nacija nakon što su osvojili prva mjesta u skupinama Lige B.

Wales je u izravnom susretu za prvo mjesto u skupini 4 u Cardiffu pobijedio Finsku sa 3-1.

Strijelci za domaći sastav bili su Wilson (29), James (46) i Moore (84), dok je gol za goste, koji su od 12. minute igrali bez isključenog Uronena, zabio Pukki 63).

U skupini 3 za plasman u viši rang borili su se Rusija, Mađarska i Turska, a na koncu su slavili Mađari koji su nedavno izborili i plasma na EURO.



Mađarska je kod kuće pobijedila Tursku sa 2-0 (Siger 57, Varga 90+4), a pomogao joj je i težak poraz Rusije u Srbiji sa 0-5.

Golove za Srbiju zabili su Radonjić (10), Jović (25, 45+1), Vlahović (41) i Mladenović (64). Na kraju Mađari idu u rang više, a Turska je od situacije u kojoj se borbila za prvo mjesto na koncu ispala.

U skupini 1 Austriji je trebao bod protiv “ranjene” Norveške i na koncu je završilo 1-1.

Norveška je povela u 61. minuti golom Zahida i da je uspjela zabiti još jedan gol prošla bi dalje. No, domaćin je u samoj završnici uspio izjednačiti preko Grbića.

U skupini 2 za “jedinicu” su se borili Škotska i Češka.

Škoti, koji su imali bod više, gostovali su u Izraelu, dok je Češka kod kuće ugostila Slovačku. Češka je slavila sa 2-0, dok je Škotska izgubila u Izraelu sa 0-1.

Iz Lige B ispali su Slovačka, Sjeverna Irska, Turska i Bugarska.

Komentari