Luka Cindrić zaigrao nakon dva mjeseca

Luka Cindrić/Twitter

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Cindrić zaigrao je u subotu navečer za Barcelonu nakon pauze od dva mjeseca zbog slomljene ključne kosti lijevog ramena.

Prvak Barcelona je u desetom kolu španjolskog prvenstva pobijedila u gostima momčad Frigoríficos Morrazu sa 33-26 čime je ostala na vrhu sa svih deset pobjeda.

Cindrić je susret započeo na klupi a onda je s pozicije srednjeg vanjskog predvodio Barcelonine napade no nije se upisao u među strijelce.

Hrvatskom 28-godišnjem reprezentativcu bila je to prva utakmica nakon što je 16. rujna ozlijedio lijevo rame u utakmici s njemačkim Flensburgom. Nakon pada u 12. minuti završio je na operaciji poslije koje je vježbao po posebnom programu.



Njegov povratak se nije očekivao u subotu, no s obzirom da Barcelona ima više ozlijeđenih igrača našao se u ekipi.

 

 

Europski prvak Barcelona je tijekom njegovog izbivanja ostala na samo jednom srednjem vanjskom igraču, 21-godišnjem Slovencu Domenu Makucu. Ljetos se nakon Olimpijskih igara u Tokiju oprostio od igranja Raul Entrerrios dok je islandski srednji vanjski Aron Palmarsson prešao u danski Aalborg.

Cindrić je zbog ozljede propustio prošlotjedne pripreme Hrvatske i prijateljsku utakmicu protiv Slovenije, no trebao bi biti spreman za Europsko prvenstvo koje se održava od 14. do 30 siječnja.

Komentari