Lovro Jotić: Vjerujem da dobrim igrama mogu izboriti mjesto u reprezentaciji

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovao je bivši igrač PPD Zagreba Lovro Jotić. Ovaj 25-godišnji Zagrepčanin proteklu je sezonu igrao u makedonskom klubu Eurofarm Pelister gdje je na najbolji mogući način iskoristio pruženu priliku te se na kraju sezone našao i u idealnoj sedmorci SEHA lige. U podcastu je otkrio kakav je život u Makedoniji, smeta li mu što nije bio pozvan niti na širi popis reprezentacije, planira li ostati u Makedoniji ili potražiti novi klub, nada li se pozivu u reprezentaciju nakon vrlo uspješne sezone; i još mnogo zanimljivih informacija o svoj javnom i privatnom životu.

Najveći individualni uspjeh

Kroz cijelu godinu igrao je u sjajnoj formi, a na kraju sezone došla je i potvrda – odabran je u najbolju sedmorku SEHA lige.

“Iskreno, puno mi to znači. Dosadašnjih godina SEHA je sama birala tko će biti u najboljoj postavi, a ove godine glasali su navijači i zato mi još više znači. Kako igram na poziciji srednjeg vanjskog, gdje je velika konkurencija, drago mi je da su navijači baš mene odabrali. Nikad nisam bio izabran u najbolju sedmorku na kraju neke sezone tako da mi ovo i je najveći individualni uspjeh.”

Osim spomenute nagrade za najboljeg srednjeg vanjskog, ove sezone bio je i drugi najbolji strijelac SEHA lige.



“Ovo mi je definitivno najbolja sezona dosad. Oba trenera koja smo imali ove godine dali su mi slobodu i vjerovali su u mene i to sam iskoristio. U drugom dijelu sezone preuzeo nas je bivši izbornik Željko Babić i to mi je još više pomoglo. Gospodin Babić prije svega je odličan čovjek, ima jako dobar odnos s igračima, prijateljski se ponaša prema svima i igrači su to odlično prihvatili. Mislim da je veliki rukometni stručnjak i da rukomet ima u malom prstu te kada se to spoji s dobrim odnosom s igračima, to nikako ne može loše biti.”

Červar nije računao na njega

Iako je i prvi dio sezone igrao jako dobro, Jotić se nije našao niti na širem popisu izbornika Červara za Europsko prvenstvo u siječnju na kojem je Hrvatska osvojila drugo mjesto.

“Moram priznati da sam očekivao da ću barem biti na popisu. Itekako sam svjestan koja je moja konkurencija na srednjem vanjskom u reprezentaciji. Tu su Duvnjak, Cindrić i Karačić koji po meni tvore uvjerljivo najbolji kadar na poziciji srednjeg vanjskog od svih reprezentacija na svijetu. Mislim da sam dobro igrao i prvi dio sezone i žao mi je da nisam bio barem na popisu, da znam da izbornik računa na mene ako se netko ne daj Bože ozlijedi. Ali nema veze, ne opterećujem se time, vjerujem da moje vrijeme tek dolazi i da ću dobrim igrama dokazati da vrijedim za reprezentaciju.”

U podcastu se Lovro još osvrnuo na to kako se našao u rukometu, a ne primjerice u nogometu, gdje bi volio nastaviti karijeru, tko je za njega najbolji rukometaš na svijetu, kako planira provesti ljeto, kakav status Kiril Lazarov ima u Makedoniji; i još mnogo toga.

Cijeli razgovor možete pogledati OVDJE.

Komentari