Loše vijesti iz Švedske uoči utakmice: Osim Vide, i Brozović pozitivan na koronu

profimedia

Nakon braniča hrvatske reprezentacije Domagoja Vide, nažalost i Marcelo Brozović je pozitivan na koronavirus i neće konkurirati za subotnji dvoboj protiv Švedske u Solni, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Nakon pozitivnog Vidinog nalaza na koronavirus u srijedu u Istanbulu, hrvatska reprezentacija je u Stockholmu obavila dodatno testiranje uoči utakmice sa Švedskom, a liječnička služba “Vatrenih” zaprimila je tijekom večeri rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2.

Rezultati testiranja pokazali su dva pozitivna nalaza, reprezentativcu Marcelu Brozoviću te jednom članu šireg stožera reprezentacije, kod kojeg je izgledno da se radi o pozitivnom nalazu uslijed stare infekcije (produljena pozitivnost).

Obojica su odmah izolirani od drugih članova reprezentacije.



O pozitivnom testu obaviješten je Brozovićev Inter, kao i švedski epidemiolozi. Zbog poštivanja Uefinog Return to Play protokola, odnosno epidemioloških mjera za prevenciju širenja koronavirusa, nitko od ostalih članova reprezentacije ne treba u samoizolaciju.

Podsjetimo, u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi hrvatski igrači i članovi stožera bili su negativni, a nakon utakmice protiv Turske, u kojoj je Domagoj Vida odigrao prvo poluvrijeme, HNS je dobio rezultate testiranja obavljenih u srijedu ujutro koji su pokazali da je Vida pozitivan na koronavirus.

Zbog toga će Vida propustiti iduće dvije utakmice “Vatrenih” u Ligi nacija, protiv Švedske u subotu u Solni, te protiv Portugala u utorak u Splitu.

Dva kola prije kraja natjecanja Lige nacija u našoj skupini vode Francuska i Portugal sa po 10 bodova, Hrvatska je treća s tri boda, dok Švedska na začelju nema niti jedan bod. Pobjednik skupine izborit će plasman na Final Four, dok posljednjeplasirana ekipa seli u niži razred.

Komentari