Liverpool do kraja sezone bez kapetana Hendersona

Kapetan Liverpoola Jordan Henderson neće više igrati u ovoj sezoni zbog ozljede koljena, objavio je u petak trener novog prvaka Engleske Juergen Klopp.

Henderson je prije dva dana bio strijelac u pobjedi Liverpoola 3-1 protiv Brightona, ali je u završnici dvoboja odšepao s terena.

Prema sadašnjim saznanjima, Henderson neće trebati operativni zahvat kako bi riješio problem.

“Nije sjajno, ali je najbolje što smo mogli čuti”, izjavio je Juergen Klopp u petak te dodao da bi engleski reprezentativac trebao biti spreman do početka nove sezone koja će startati nešto kasnije nego što je to uobičajeno, zbog toga što je pandemija izazvana širenjem koronavirusa produžila tekuću sezonu.



“Bio je grozan trenutak kad se srušio i morao otići s terena. Hendo je životinja, bori se za sve. Doista dobro podnosi bol. U tom trenutku je znao da nešto nije u redu. To nam je ubilo raspoloženje”, opisao je Klopp situaciju kad su svi postali svjesni težine ozljede.

Ipak, ozljeda neće spriječiti Hendersona da bude taj koji će 22. srpnja, nakon utakmice s Chelseajem, podići pehar namijenjen prvaku Engleske na koji su u Liverpoolu čekali punih 30 godina.

“Svi suosjećamo s njim. Zaslužuje podići trofej i on će to učiniti”, potvrdio je Klopp.

Komentari