Lionel Messi odlazi iz Barcelone: Obavijestio je klub da želi otići odmah i to – besplatno!

Instagram

Lionel Messi faksom je obavijestio Barcelonu da odlazi ovog ljeta, piše Marca.

Prema tvrdnjama najprodavanijeg španjolskog sportskog lista Messi je u klub poslao faks u kojemu je obznanio svoju odluku.

Argentinac se u petak sastao s novim trenerom Ronaldom Koemanom i navodno mu je rekao da je bliži odlasku nego ostanku u klubu s kojim ima ugovor do sljedećeg ljeta. Nizozemac ga je pokušao nagovoriti da ostane, ali Messi se nakon turbulentnih nekoliko dana u klubu navodno prelomio i odlučio da nakon 20 godina odlazi s Nou Campa.

Argentinac je već duže vrijeme u tihom ratu s klupskom upravom. Prije nekoliko mjeseci prozvao je sportskog direktora Erica Abidala, bio je jako nezadovoljan propalim pokušajem povratka Neymara u Barcelonu, a odnosi su se nepovratno počeli narušavati nakon debakla protiv Bayerna.



Messi je veliki prijatelj Luisa Suareza kojemu je Koeman poručio da na njega ne računa. Koeman je telefonski razgovarao s nizom igrača kojima je također rekao da na njih ne računa i nitko trenutno ne zna u kakvom će sastavu Barcelona igrati sljedeće sezone.

Kraj nakon 20 godina

Sve to postalo je očito previše za Messija koji ima niz opcija za nastavak karijere. Inter ga odavno želi, zainteresiran je i Manchester United, a City i Pep Guardiola navodno već rade na njegovu dolasku.

Messi je u Barcelonu stigao kao 14-godišnje dijete, a klub je u Španjolsku preselio čitavu njegovu obitelj. U 20 nevjerojatnih sezona Messi je postao jedan od dva najbolja igrača na svijetu te je osvojio deset naslova prvaka, četiri Lige prvaka, šest Kupova kralja i šest Zlatnih lopti.

U njegovu ugovoru je odštetna klauzula od 700 milijuna eura, no Messi će vjerojatno tražiti raskid ugovora, prenosi Index.hr.

Komentari