Liga prvaka: Bayern i City prošli, Real slavio na San Siru, a Atalanta na Anfieldu

Profimedia

Nakon Seville, Chelsea, Barcelone i Juventusa, plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka izborili su i Bayern, te Manchester City, dok je u derbiju večeri Real Madrid na San Siru pobijedio Inter sa 2-0 gurnuvši milanski klub na rub ispadanja.

Bayern je u susretu A skupine pobijedio RB Salzburg sa 3-1 ostvarivši i četvrtu pobjedu u skupini.

Bavarci nisu bili toliko efikasni kao u prošlom kolu kada su u Salzburgu slavili sa 5-2, ovoga puta bilo je 3-1. Golove za momčad europskog prvaka zabili su Robert Lewandowski (43), Max Wober (43-ag) i Leroy Sane (68), dok je pogodak za goste zabio Mergim Berisha (73). Odlično raspoloženje kod domaćina pokvarilo je isključenje Marca Roce u 66. minuti.

U drugom susretu iz ove skupine Atletico Madrid i Lokomotiv su odigrali bez golova. Vedran Ćorluka je odigrao cijeli susret za goste, dok Ivo Grbić nije nastupio za Atletico.



Na ljestvici vodi Bayern sa 12 bodova, Atletico ima pet, Lokomotiv tri, a Salzburg jedan bod.

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Real Madrid je na San Siru pobijedio Inter sa 2-0 gurnuvši milanski klub na rub ispadanja.

“Kraljevski klub” je stigao do prednost već u sedmoj minuti golom Edena Hazarda iz jedanaesterca kojeg je skrivio Barella neopreznim startom nad Nachom.

Možda i ključni trenutak dogodio se u 33. minuti kada je Arturo Vidal dobio dva žuta kartona u desetak sekundi zbog prigovora sucu Taylor jer nije sudio kazneni udarac na njemu. S igračem više Real je u 59. minuti povećao prednost, nakon što je Hakimi zatresao vlastitu mrežu nakon Rodrygova udarca.

Luka Modrić je igrao cijeli susret za Real, Ivan Perišić je kod domaćina ušao u igru u drugom poluvremenu, dok Marcelo Brozović nije konkuriro za sastav.

U drugom susretu iz ove skupine Borussia Moenchengladbach je pobijedila Šahtar sa 4-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u osminu finala. Njemački sastav je u prošlom kolu u Ukrajini slavio sa 6-0, a večeras sa 4-0 postigavši čak 10 golova u dvije utakmice.

Borussija je pitanje pobjednika razriješila već u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a strijelci su bili Lars Stindl (17-11m), Nico Elvedi (34) i Breel Embolo (45+1). U nastavku je Oscar Wendt (78) potvrdio pobjedu domaćina.

Na ljestvici vodi Borussija s osam bodova, Real ima sedam, Šahtar četiri boda, dok je Inter na začelju s dva boda.

U skupini C Manchester City je osigurao prolaz u osminu finala nakon gostujuće 1-0 pobjede protiv Olympiakosa. Pogodak odluke u četvrtoj pobjedi “Građana” zabio je Phil Foden u 36. minuti.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Porto porazivši Marseille sa 2-0. Sanusi (39) i Sergio Oliveira (72) zabili su za portugalski sastav. Dodajmo kako su obje momčadi završile utakmicu s igračem manje. U 67. minuti kod Porta je isključen Grujić, a četiri minute kasnije “pocrvenio” je i Balerdi. Duje Ćaleta-Car nije igrao za OM koji je upisao i četvrti poraz.

Na ljestvici vodi City sa 12 bodova, Porto ima devet, Olympiakos tri, a Marseille je bez bodova.

U skupini D Atalanta je na Anfieldu pobijedila Liverpool sa 2-0 zakomplicirvši situaciju u skupini.

Nakon početna tri porza engleski prvak je imao priliku osigurati prolaz, ali nije uspio premda je u prošlom kolu u Bergamu slavio sa 5-0.

Ovoga puta Atalanta je izborila pobjedu koja je ostavlja u igri za prolaz. Golove su zabili Iličić (60) i Gosens (64), a Mario Pašalić i Boško Šutalo nisu nastupili za goste.

U drugom susretu Ajax je pobijedio Midtylland sa 3-1.

Strijelci za “Kopljanike” bili su Gravenberch (47), Mazraoui (49) i Neres (66), a za goste je zabio Mabil (80-11m). Dominik Kotarski nije igrao za Ajax.

Na ljestvici vodi Liverpool s devet bodva, Ajax i Atalanta imaju po sedam bodova, a Danci su na začelju bez bodova.

Komentari