LIGA NACIJA: Francuzi šalju sve snage na Hrvatsku

Cropix / Ante Cizmic

Međusobnim dvobojem na Stade de Franceu u ponedjeljak će reprezentacije Francuske i Hrvatske zaključiti ciklus od prve četiri utakmice u skupini 1 elitnog razreda Lige nacija.

Trenutačno u skupini vode Danci sa šest bodova, Austrija i Hrvatska imaju po četiri boda, dok su svjetski prvaci Francuzi na začelju s dva boda.

Nakon tri utakmice bez pobjede, Francuska mora pobijediti ako se želi ostati u igri za plasman na Final Four, ali i kako bi se udaljila od pada u drugi jakosni razred.

“Sutra je posljednja utakmica i želimo udružiti sve snage kako bismo pobijedili Hrvatsku i dobro završili ovaj ciklus,” kazao je francuski izbornik Didier Deschamps na novinarskoj konferenciji u Parizu.Bit će to četvrti ogled za “Tricolore” i “Vatrene” u deset dana.

“Neću se buniti, nagomilani umor je tu za sve selekcije. Iz meča u meč smo imali problema, napustili su nas Varane, Kante i Lucas Hernandez. No, i moje kolege su u sličnoj situaciji. Neću se žaliti,” rekao je Deschamps dodavši: “Nema ništa što me nervira, svaki put se prilagođavam kako ne bih riskirao s igračima ako su jako umorni, ili ako imaju problema.”

Francuske kolege su izvukle podatak kako je Dechamps otkako je 2012. preuzeo reprezentaciju koristio 100 igrača u 129 susreta, od kojih je posljednji, Ibrahima Konate, startao u petak protiv Austrije.

“Iz utakmice u utakmicu moramo se mijenjati, umor je tu za svakoga, moramo ga uzeti u obzir. Pozitivna strana je što će svi dobiti priliku. Što se tiče budućnosti i onoga što nas čeka, to je jako dobra stvar.”

Osvrnuo se i na promjenu formacije od trojice do četvorice u zadnjoj liniji.

“Francuska nema jedinstven sustav igre, nisam se predomislio, ovo su različite opcije. Želio sam igrače staviti na njihovo najbolje mjesto. Nemamo jedinstven sustav, možemo ga mijenjati i tijekom utakmice. Opcije su postojale i prije. To što smo zadnje dvije utakmice igrali s četvoricom u zadnjem redu ne znači da obranu s trojicom bacamo u smeće.”

Francuske novinare je hoće li protiv Hrvatske zaigrati Kylian Mbappe.

“Očito nije 100%, bio je dogovor da odradi pola sata u Beču. Ovo je zadnja utakmica, moramo paziti sve naše snage kako bi dobro završili. Vidjet ćemo sutra,” poručio je francuski strateg.

 

 

Komentari