Leona Popović: Trudit ću se da sljedeći put budem glatko unutra

Devet stotinki dijelilo je hrvatsku reprezentativku Leonu Popović od plasmana u drugu vožnju sljemenske slalomske utrke “Trofej Snježne kraljice” za Svjetski kup, čime je potvrdila da njezino 26. mjesto iz Lienza prije šest dana nije bila slučajnost, već da je čak i sa startnim brojem 71 konkurentna za osvajanje bodova.

U trenutku kad je ušla u cilj, Delničanka je bila na 32. mjestu, da bi diskvalifikacijom Šveđanke Estelle Alphand došla na diobu 31. pozicije, na sam rub plasmana u finalnu vožnju. Kad je pogledala semafor, raširila je ruke, uhvatila se za glavu u nevjerici, znajući da su je centimetri dijelili od toga da se pridruži Janici Kostelić, Ani Jelušić i Niki Fleiss, kao četvrta hrvatska skijašica koja je došla u priliku osvojiti bodove na Crvenom spustu.

“Zadovoljna sam. Znam da se može i bolje, ali još uvijek se tražim. Tražim i formu u veleslalomu. Mislim da je zasada jako dobro. Sezona je još duga, ima još puno utrka i mislim da će to sve biti dobro”, rekla je Popović bez trunke razočaranja u glasu.

Po dolasku u cilj nije odmah mogla odrediti gdje je izgubila tih sitnih devet stotinki koje su je dijelile od druge vožnje.



“Treneri su sigirno vidjeli. Moramo još analizirati. Trudit ću se da sljedeći put budem glatko unutra, a ne da visim na rubu.”

Kao što je to učinila u Lienzu sa startnim brojem 69. Kao i prije šest dana u Austriji, unatoč iznimno toplom vremenu, sljemenski Crveni spust je pružao mogućnost skijašicama s visokim startnim brojevima za dobar rezultat.

“Staza je stvarno bila super. Na nekim dijelovima se nisu vidjeli ni tragovi, špure, jako je dobro bila pripremljena.”

I većina navijača je ostala uz stazu, kako bi joj pružili podršku.

“Čula sam dosta navijača u zadnjem dijelu staze, to mi jako puno znači.”

Sljemenski nastup je učvrstio odluku da se još više posveti slalomskim nastupima.

“Sigurno ćemo startati malo više slaloma, pošto sam u dobroj formi, u uzlaznoj putanji. Mislim da ćemo nekoliko slaloma više ubaciti.”

I njezino koljeno je izdržalo sve napore jedne od najdužih slalomskih utrka za skijšice u Svjetskom kupu.

“Koljeno je dobro. Nije svaki dan isto, ali skijati mogu, trenirati mogu”, zaključila je 22-godišnja Leona Popović.

 Njezina tri godine mlađa kolegica iz reprezentacije, 19-godišnja Riječanka Ida Štimac, ni u svom drugom nastupu na Sljemenu nije stigla dalje od prvog prolaznog vremena.

“Na Erberovom putu je bila stepenica, nisam dobro odreagirala, ostala sam u stražnjem položaju. Malo vam treba. Dala sam sve od sebe, mislim da nisam loše krenula. Ne znam što će treneri reći. Od toga da se samo spuštam, ovdje nema ništa. Morate se boriti, ali danas to, nažalost, nije bilo dovoljno.”

Ida je i prije dvije godine završila nastup pred domaćim navijačima na istom mjestu.

“Tada sam ‘haklala’, a ovo je bila pogreška. Prošlo mi je kroz glavu – ne valjda opet”, rekla je Ida uz smiješak, a onda i sama zaključila:

“Još sam mlada. Moram trenirati, biti uporna, vjerovati u sebe i vjerujem da će doći i moje vrijeme.”

Nastup Leone Popović odlična je najava onoga što nas na Sljemenu čeka u nedjelju, kad će se za bodove i kristalnu krunu boriti najbolji svjetski slalomaši, a među njima i hrvatski aduti – Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias Kolega, Filip Zubčić, Samuel Kolega i Leon Nikić.

“Uvjerena sam da će oni to jako dobro odraditi. Svi su u dobroj formi, imaju samopouzdanja. Sigurno će biti super sutra. Dođite i navijajte”, poručila je Leona Popović.

Komentari