LEGENDA LIVERPOOLA POZITIVNA NA KORONAVIRUS U bolnicu došao zbog infekcije, a onda saznao da je zaražen

S P O R F / Twitter

Možda i najbolji škotski nogometaš svih vremena 69-godišnji Kenny Dalglish zaražen je koronavirusom, no nema simptome, objavio je klub u kojemu je proveo najveći dio svoje karijere Liverpool.

Dalglish se nalazi u bolnici od srijede te intravenozno prima antibiotike, no nije u životnoj opasnosti.

“Sir Kenny primljen je u bolnicu u srijedu zbog jedne infekcije koja je zahtjevala intravenozni unos antibiotika. Iako nije imao simptome, testiran je i na koronavirus, a nalazi su se pokazali pozitivnima. Sam je već neko vrijeme, kao pripadnik rizične skupine, proveo određeno vrijeme u samoizolaciji. Zahvaljuje se briljantnim liječnicima i medicinskom osoblju koje danonoćno radi sjajan posao. Nada se da će se ubrzo vratiti kući”, stoji između ostalog u priopćenju koje je izdala njegova obitelj. Dodali su i da će izvještavati javnost o svim promjenama.

Nakon što je od 1969. do 1977. igrao za Celtic s kojim je osvojio po četiri prvenstva i Kupa, od 1977. do 1990. je bio igrač Liverpoola s kojim je osvojio tri naslova prvaka Europe i šest naslova prvaka Engleske. Od ljeta 1985. je bio i igrač-trener u Liverpoolu te u tom razdoblju osvojio tri prvenstva i dva Kupa.



Nakon velike igračke karijere uslijedila je i odlična trenerska, 1995. je s Blackburn Roversom osvojio još jedan naslov prvaka Engleske, dok je 2000. s Celticom osvojio škotski Liga kup.

Za Škotsku je upisao 102 nastupa i postigao 30 golova.

Komentari