Lana Sambol osvojila srebro u vježbi s obručem na FIG Aura Cupu u Zagrebu

Hrvatska reprezentativka Lana Sambol osvojila je srebro u vježbi s obručem na FIG Aura Cupu u ritmičkoj gimnastici u zagrebačkoj Areni, dok je najbolji višebojski plasman imala Tamara Artić sa šestim rezultatom.

Sambol (GK Aura) je do medalje došla sjajnim nastupom s obručem u subotu (21,050 bodova), a u rasplet drugoga dana ušla je s četvrtim višebojskim mjestom. Ipak, u konačnici je završila kao sedma višebojka (68.350). Ovo je Lani bila posljednja provjera pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u japanski Kitakyushu krajem tjedna.

“Zadovoljna sam s rezultatima iz obruča i trake, no s izvedbom lopte nisam nikako zadovoljna, bilo je dosta grešaka i to velikih. Čunjevi su danas bili dosta smireniji, čvršći, za razliku od lopte, ali to svejedno nije bilo dovoljno za dobru ocjenu i konačni rezultat. Sve u svemu mislim da mogu još u ovih tjedan dana prije SP-a poraditi na cjelokupnoj izvedbi na sva četiri rekvizita. Mislim da će to sve biti super na kraju”, poručila je Lana.

Tamara Artić skočila je za jedno mjesto u ukupnom poretku nakon prvog dana natjecanja i sa 71.000 bodova i šestim mjestom i više nego zadovoljna može se vratiti u svoju GK Vindiju.



“Poprilično sam zadovoljna sa svim svojim izvedbama. naravno, uvijek može bolje, ali bilo je zadovoljavajuće, ocjene su bile OK. Nadam se da ću već na sljedećem natjecanju, na Prvenstvu Hrvatske početkom studenoga biti još bolja”, najavila je Tamara koja je danas ostvarila pete ocjene s čunjevima i trakom.

Aura Cup sada već tradicionalno kruni kraljicu i princezu natjecanja, a ovogodišnja kraljica je Gruzijka Ketevan Arbolišvili (79.200), seniorska pobjednica u višeboju, te čak trostruka pojedinačna pobjednica (obruč, lopta, čunjevi). Srebro u višeboju pripalo je Kazahstanki Sabini Kikimovoj (74.250), a bronca Bugarki Hristini Parvanovoj (72.200). Princeza Aura Cupa je Ruskinja Arina Jankovskaja (81.800), višebojska pobjednica među juniorkama koja je osvojila i pojedinačno zlato s loptom, te srebrne medalje s obručem i trakom.

Srebrna višebojka je Talijanka Tara Dragas (81.700), a brončana Ruskinja Lidija Černiševa (80.550). Najbolja hrvatska juniorka bila je Iva Janjić (KRŠG Rondo) na 24. mjestu (57.400), Bianca Ema Gajšak zauzela je 32. mjesto (51.850), a Petra Belević 34. (48.800).

Od ostalih rezultata izvan FIG programa natjecanja izdvojimo seniorsko srebro Barbare Šelendić (GK Aura) u konkurenciji seniorki A (2 rekvizita), dok je Lara Domislović (GK Vindija) s 12. mjestom bila najbolje plasirana juniorka A.

Komentari