KVALIFIKACIJE ZA EP Izbornik Nenad Šoštarić i Ćamila Mičijević najavili su susret s vrlo neugodnom Ukrajinom

Ukrajina je respektabilna ekipa, ali na nama je da budemo borbeni pokretljivi i da igramo dobru obranu, izjavio je izbornik hrvatske rukometne ženske reprezentacije Nenad Šoštarić uoči sutrašnje utakmice 1. kola kvalifikacija za EP.

“Cure su kvalitetno pripremljene, dolaze iz najvećih klubova. No na nama je da budemo maksimalno pokretljivi i borbeni i da ovisno o suparnicima i njihovoj igri imamo širinu i dubinu u obrani, sve kreće iz obrane”, rekao je Šoštarić.

Hrvatska sutra u 17.30 sati u dvorani Zamet u Rijeci igra utakmicu 1. kola skupine 4 kvalifikacija za EP rukometašica protiv Ukrajine.

Govoreći o ozbiljnosti sutrašnjeg suparnika, hrvatski je izbornik istaknuo kako Ukrajina ima povijest rukometa i kako je i Hrvatskoj bilo dosta igračica iz Ukrajine.



“Ova ekipe ima devet igračica koje igraju izvan Ukrajine, sedam koje igraju u Ukrajini. To je vrlo respektabilna ekipa. Pogledali smo neke snimke i otprilike imamo viziju kako one igraju i što trebamo raditi. Sada je na nama da pokažemo maksimum”, istaknuo je Šoštarić pozdravljajući činjenicu da će se utakmica igrati pred gledateljima.

“Naravno će curama biti ugodnije igrati pred više gledatelja i to posebno na Zametu gdje je njih pet počelo igrati rukomet”, dodao je pozivajući Riječane da u što većem broju dođi podržati hrvatske rukometašice u osvajanju prva dva boda u kvalifikacijama.

Hrvatska reprezentativka Ćamila Mičijević je također zadovoljna što će se utakmica igrati pred navijačima, piše Jutarnji list.

“Ukrajina je neugodan protivnik, jako puno njihovih igračica igra u velikim klubovima. Ali sve je na nama. Ako odigramo ozbiljno, a i agresivno kako smo navikle, mislim da nećemo imati problema”, rekla je Mičijević.

Komentari