‘KREĆE ONO NAJVAŽNIJE’ Dečki izvukli masksimum: Bogdanović famozno riješio Ukrajinu i Hrvatska ide dalje!

Foto: TOM DUBRAVEC/CROPIX

Ponovno drama i crne rupe, ali ono što je najvažnije Hrvatska je srušila Ukrajinu i tako s trećeg mjesta putuje u Berlin na nokaut fazu Eurobasketa.

Poslije susreta izjavu za medije dao je izbornik Damir Mulaomerović: ‘ Ukrajina je jako dobra ekipa, ovo je bila peta utakmica, umorni smo i mi i oni. Dečki su izvukli maksimum, možda i više od maksimuma, osobito Babo (Bojan Bogdanović), on je bio najviše na terenu, kapetanski, ali i svi ostali, čak i u ovom zadnjem periodu gdje smo ušli u malu rupu, izvadili smo se.’

Zatim je nastavio: ‘ Kruno Simon, “doktor košarke” je svojom kreacijom izvukao dosta toga, i Zubac isto, čestitam dečkima. Idemo u Berlin, to je ono što smo htjeli, čekamo protivnika, sada sve u stvari počinje.

Kapetan zadovoljan
Dobru utakmicu pružio je Dominik Mavra: ‘On za mene nije iznenađenje, bio je sjajan, Mavra nam je dao jako puno u toj kreaciji, bio je sjajan, i razigravao je ostale, rješenja na terenu bila su odlična. Ne treba zaboraviti ni Ramljaka koji je čuvao Mihailjuka…Riječ je preuzeo kapetan: ‘Prije europskog prvenstva cilj je bio proći skupinu i onda probati iznenaditi u osmini finala i četvrtfinalu, mislim smo igrali toplo hladno cijeli turnir, kao i ovu utakmicu. Dosta crnih rupa, pustili smo im pred kraj druge četvrtine, gdje su pogodili tri trice za redom. Najbitnija je pobjeda, pa da s dobrim učinkom idemo dalje.’

‘Što se mene tiče, dosta samo loše ušao u turnir, pa sad za ove dvije utakmice se malo dižem. To je dobar znak pred ovu nokaut fazu. Ekipa igra dobro, dobri smo u obrani, malo nam šteka taj defenzivni skok što je nelogično za ekipu koju imamo i visinu koju imamo. ‘ kritički je zaključio kapetan, prenosi Dnevno.

 

Komentari