Kovačić: Igramo dobar i kvalitetan nogomet u Ligi nacija i tako trebamo nastaviti

Cropix

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20.45 sati igra posljednju utakmicu grupne faze Lige nacija protiv Austrije u Beču.

Hrvatska vodi u skupini s 10 bodova i s pobjedom je sigurna u plasman na Final Four Lige nacija bez obzira na rezultat utakmice Danske i Francuske. Također, Hrvatska će igrati na završnom turniru i ukoliko Danska ne pobijedi Francusku. Danska ima 9 bodova, Francuska 5, a Austrija 4 boda.

Dvoboj su na konferenciji za medije najavili izbornik Zlatko Dalić i igrač Mateo Kovačić koji je rođen u Austriji.

– Rođen sam tu i odrastao, prvi dani su mi bili u Austriji, puno su mi dali. Obitelj mi i dalje živi ovdje. Za mene posebna utakmica, drago mi je da se mogu vratiti ovdje gdje sam odrastao. Lijep osjećaj za mene.



Osvrnuo se na početak Lige nacija i iznenađujući poraz od Austrije u Osijeku.

– Krenuli smo jako loše s tim porazom, nismo to očekivali. Krenuli smo dobro u utakmicu, no ne znamo što se dogodilo poslije, ali kasnije smo pokazali karakter. Sutra imamo tešku utakmicu, moramo odigrati našu igru i pobijediti te ostati pri vrhu.

Očekivanja uoči Svjetskog prvenstva stalno se mijenjaju kod navijača, kao i njihova kritike, odnosno pohvale.

– Navikli smo na to. Nakon katastrofalne utakmice treba kritizirati, ali nakon dobre treba pohvaliti. Važno je pronaći sredinu. Nije lako kad igramo loše i kritizira se, ali to je nogomet i sport. Mi smo tu da sljedeću utakmicu budemo bolji. Igramo dobar i kvalitetan nogomet u Ligi nacija i tako trebamo nastaviti, kazao je Kovačić.

Liga nacija je često kritizirana, ali sada je nekako svima “sjela”.

– Super je kad smo prvi u utakmici i sve ide odlično. Puno je utakmica, a sad pogotovo do Svjetskog se igra i u međutjednu. Volimo igrati za reprezentaciju, a sad kad je rezultat je dobar je lijepo. Imamo priliku za Final Four i spremni smo da to i potvrdimo, zaključio je hrvatski veznjak.

Komentari