Kovačić i Lovren najavili utakmicu: Naša ekipa je pokazala karakter i moć, možemo još bolje

Foto: Twitter

Hrvatska je ušla među osam najboljih reprezentacija na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru te će se u četvrtfinalu susresti s Brazilom, a Mateo Kovačić i Dejan Lovren najavili su taj susret.

U utorak navečer odigrana je posljednja utakmica osmine finala svjetskog prvenstva u Kataru. Nogometaši imaju tri dana pauze, što će biti dobra prilika za hrvatsku reprezentaciju da napuni baterije uoči četvrtfinalnog ogleda s Neymarom i ostatkom brazilske družine.

“Naš kapetan Luka Modrić je jedan od najbolji igrača reprezentacije i čast je igrati s njime”, rekao je u uvodu Mateo Kovačić.

Dodao je da je Brazil uvijek favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva.



“Ali, ima i drugih ekipa. Mi smo fokusirani na našu igru i na naš uspjeh”, kaže Kova.

Lovren je pričao o kritikama s prijašnje konferencije.

“Lijepo vas je vidjeti sve ovdje u većem broju. Ja sam svoj najveći kritičar i ne moram nikome drugome objašnjavati kada igram dobro ili loše. Bitno da je ekipa vesela i zdrava, idemo dalje”, rekao je Lovren.

Kovačić je komentirao i pohvale izbornika Zlatka Dalića.

“Trkački smo dosta spremni što se i vidjelo u prve četiri utakmice. Dajemo sve od sebe i tu je Marcelo Brozović da nam diže prosjek. Što se tiče lica imao sam malu nezgodu u teretani. A što se tiče mojih prodora, nije to tako lako. Najrađe bih uzeo loptu i predriblao sve, ali to nije lako. Pogotovo protiv Japana. Naša ekipa je pokazala karakter i moć, zadovoljni smo svime i mislim da možemo još bolje”, rekao je.

Lovren je pričao o svojim početcima kao i o trenutnoj ulozi iskusnog igrača.

“Da, sada je to tako. Kad sam ja bio klinac, pratio sam korake Ivice Križanca, Joea Šimunića i Nike Kovača, ali i drugih. Gledao sam svaki njihov korak i upijao sve što su mi govorili. Možda su oni malo bili žustriji prema meni, ali pokušavam naravno pričati s Joškom Gvardiolom koliko je moguće. Dajem mu savjete, a on sluša i upija i mislim da je on daleko ispred mene nego što sam ja bio u njegovim godinama. Ima takvu kvalitetu i pokazao je to ovdje. Nije niti čudo što se svi zanimaju za njega. Nadam se da će i on pričati za 15-ak godina da sam mu ja davao savjete”, rekao je.

Kovačić je odgovorio na pitanje o svojim driblinzima.

“Lakše je kad se protivnik nadigrava i ostavlja više prostora. Ali mogu u svojoj igri poboljšati još neke stvari pogotovo kada se ekipa zatvori i imam prostora za napredak. Ali svaka utakmica je drugačija”, objasnio je Kova.

Kovačić je odgovorio na pitanje kakve su šanse Hrvatskoj protiv Brazila.

“Utakmica protiv Francuske u Ligi nacija bila je dobra s naše strane. Bili smo dobri, pokazali samopouzdanje u posjedu, moramo to ponoviti i u petak. Ne smijemo se mučiti s posjedom i rani gol bi nam jako pomogao. Brazil je vrhunska ekipa, lako je reći da treba ponovit utakmicu, ali sigurno je smjer kako treba igrati”, rekao je.

Lovren je pričao o svojem izbijanju iz reprezentacije.

“Bio sam frustriran kada nisam mogao igrati. Volim biti tu i pomagati reprezentaciji. Bio je to dosta dug period o četiri mjeseca kada nisam igrao, ali uspio sm to savladati. Borio sam se sa sobom, psihički, ali vjerovao sam se da ću se vratiti. Uvijek kažem da iza takvih stvari stoje razlozi, bilo pozitivni ili negativni, ali to me ojačalo”, kaže Lovren.

Japanski novinar pitao je Dejana Lovrena ima li poruku za Minanina s kojim je igrao u Engleskoj, a kojem je Dominik Livaković obranio penal na utakmici protiv Vatrenih.

“Minamino je fantastičan igrač i dečko. Već sam rekao da se na kraju utakmice nismo uspjeli vidjeti, a on je meni kasnije čestitao i prvi poslao poruku. Zaželio nam je svu sreću da uspijemo ovo osvojiti. To dovoljno govori o njemu. A to što je promašio penal, i najveći su to radili. On samo mora nastaviti sa svojim nogometom, ima nesvakidašnji talent i želim mu svu sreću”, odgovorio je naš stoper.

Lovren je potom rekao kako se čuo sa svim Brazilcima s kojima je igrao, osim s onima koji protiv Hrvatske idu na teren u petak u 16 sati.

“Poželjeli su mi sreću, to su dragi ljudi i moji prijatelji, a nadam se da ćemo i nakon utakmice biti u dobrim odnosima. Ples nakon gola? Mogu raditi što god žele, ja tu ne vidim nepoštovanje. Sve ima svoju granicu, ali ja znam kako Brazilci dišu i tu ne vidim ništa negativno”, zaključio je Lovren.

 

Komentari