KAUBOJI RUTINSKI Hrvatska pregazila Srbiju

Ante Cizmic / CROPIX

Početak prvog poluvremena obilježile su loše reakcije i hrvatske i srpske reprezentacije. Mandić je zabio za 1-0 Hrvatske, a onda je uslijedio niz pogrešaka s obje strane.

Kauboji su došli do vodstva od 5-2 nakon 10 minuta igre, ali igra nije bila zadovoljavajuća. Obje momčadi su se mučile s realizacijom. Iako su Kauboji otvorili utakmicu rutinski, bili su učinkovitiji tijekom cijelog prvog poluvremena.

Kukić je donio prvo izjednačenje Srbima u 18. minuti, ali u sljedećem napadu Horvat ponovno donosi prednost Kaubojima i to sa sedam metara. Pešić je u 22. minuti donio novo poravnanje Srbima, a par trenutaka kasnije Srbi su došli i do prvog vodstva na utakmici.

Kauboji su bili neuspješni i u sljedećem napadu te je Đukuć donio Srbima vodstvo od 10-8 krajem prvog poluvremena. Malo konkretnija izvedba donijela je prednost susjedima koji su na poluvrijeme otišli s vodstvom 10-8. Srbi su bili razigrani i početkom drugog poluvremena te su na samom startu poveli 11-10.



U 37. minuti Horvat donosi novo izjednačenje Kaubojima, 12-12 je. U sljedećem napadu Stefanović zabija za novo vodstvo Srbije. Zvijezda večeri bio je Cupara, vratar Srbije.

Četvrtim pogotkom Nikolić je donio Srbima vodstvo od 14-12. No, Šego je držao Hrvate u igri, a kapetan Duvnjak je izjednačio na 14-14.

Preokret je Hrvatskoj donio kapetan te su Kauboji poveli rezultatom 15-14. Na dva razlike povisio je Mandić. Ovim golom Duvnjak je donio prednost Hrvatskoj prvi put u drugom poluvremenu.

Ponovno su zabljesnule individualne kvalitete Horvata i Duvnjaka koji su zajedničkim snagama donijeli Kubojima prednost od 17-14. Radivojević je smanjio na 17-15 sa sedam metara, ali još jedna briljantna obrana Šege spriječila je Srbe da se približe na gol zaostatka.

U 50. minuti Igor Karačić povećao je prednost Hrvatske na 20-15, a kapetan Kauboja zabio je za najveću prednost od šest razlike (21-15) već u sljedećem napadu. Pred kraj poluvremena Srbi su se primakli na dva razlike i smanjili na 19-21.

No, i s igračem manje Hrvatska je uspjela preuzeti kontrolu, a Mandić je zabio za 23-19. Konačnih 24-21 postavio je Radivojević, a Kauboji su upisali još jednu rutinsku pobjedu.

Ovo je jedina utakmica na ovom prvenstvu gdje su Kauboji lovili zaostatak. U sljedeći krug Hrvatska se plasirala s maksimalnim učinkom.

Komentari